Начало / Университетът / Факултети / Философски факултет / Новини / Архив / ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ +” 2016-2017 - ФИЛОСОФСКИ ФАКУЛТЕТ

   

Списък на възможностите за кандидатстване по програми

Кандидатстването по програма Еразъм+ започва от 02.03.2016 г. до 14.03.2016 г. и се осъществява чрез електронната платформа:http://Erasmus.uni-sofia.bg, като за достъп до системата студентът/докторантът вписва потребителското си име и парола, които ползва в СУСИ.

Кандидатстващите трябва да прикачат в платформата (предварително трябва да са подготвили)

  1. Мотивационно писмо.
  2. CV, публикации (ако има такива), дипломи или сертификати за владеене на език.
  3. Изисква се съответно:
  • За студенти бакалавърска степен - Уверение за успех и семестър на обучение (сканираното или добре снимано изображение са прикачва в позиция „друго“ в частта „документи“)
  • За студенти магистърска степен - Уверение за записана магистърска програма и успех от предходен семестър (сканираното или добре снимано изображение са прикачва в позиция „друго“ в частта „документи“)
  • За докторанти - Заповед за зачисляване в редовна докторантура. (сканираното или добре снимано изображение са прикачва в позиция „друго“ в частта „документи“)

Провеждането на конкурсите за избор на студенти/докторанти за мобилност с цел обучение е от 14.03.2016 до 25.03.2016 г.

График на събеседванията

Критерии за допустимост на кандидатите:

1. Кандидатите трябва да са студенти, които към момента на кандидатстване са записани в СУ за получаване на ОКС „Бакалавър“, „Магистър“ или „Доктор“, независимо от формата на обучение и да имат студентски права.

2. Студенти, които преди началото на мобилността с цел обучение имат успешно завършени първи два семестъра на следването си в ОКС „Бакалавър“. Студентите в първи курс на ОКС „Магистър“ и новозачислените докторанти са легитимни участници в Еразъм+ с цел обучение.

3. Да владеят езика, на който ще се проведе обучението в приемащия университет.

4. Да отговарят на изискването - всеки кандидат има право на максимум 12 месеца мобилност по програма Еразъм+ (общо обучение и практика) за всяка ОКС - бакалавър, магистър, докторант. За специалности, завършващи с присъждане на магистърска степен (напр. Право и Медицина) е допустима мобилност с продължителност до 24 месеца. Продължителността на мобилността зависи и от срока, посочен в договора с приемащия университет.

5. Да имат минимален успех от обучението си в СУ „Св. Климент Охридски“ – Мн. добър (4.50). За бакалаври и магистри се взема средния успех до момента на кандидатстването за мобилността. За новозаписани (през месец февруари 2016 г.) магистри се взема успеха, с който кандидатът е приет в съответната Магистърска програма. За докторанти се взема среден успех от приемните изпити.

6. Не се допуска едновременно провеждане на мобилност с цел обучение и мобилност с цел практика по програма Еразъм+.

7. Студентите и докторантите, които желаят да участват в програма Еразъм +, трябва да имат студентски права към момента на кандидатстване и за цялостния период на мобилността през академичната 2016-2017 г.

 

Философски факултет не поема финансови ангажименти извън договорираните по програмата грандове.

Всички прослушани курсове, взети изпити и получени оценки и кредити в приемащия университет се признават по съответен ред в нашите специалности за задължителни, свободноизбираеми или факултативни курсове, като за семестър минималният брой кредити e 30.