Начало / Университетът / Факултети / Факултет по класически и нови филологии / Новини / Специалност „Индология“ към Софийския университет със серия от инициативи, посветени на 75 годишнината от независимостта на страната

   

С културни прояви и презентации преподаватели и студенти от специалност „Индология“ към СУ „Св. Климент Охриддски“ отбелязват 75 години от независимостта на Индия.

 

На 10 октомври 2022 г. от 18.30 ч. в Конферентната зала на Ректората ще се състои презентация на тема Образователната система и новата политика в областта на образованието в Индия с гостуващ от Индия лектор.

 

На 11 октомври д-р Николай Янков ще изнесе беседа на тема Многоликият Кришна. Презентацията ще се състои от 16 ч. в Национална галерия Квадрат 500 като съпътстващо събитие на изложбата „Бог Кришна“, която гостите ще могат да разгледат от 15:30 ч. преди лекцията.

 

На 12 октомври от 19 ч. в Аулата на университета Специалност Индология в СУ, Клуб „Приятели на Индия” и Школа „Дипавали“ ще представят спектакъла ЛЮБОВ - индийски танци в изпълнение на Ниведита Бадве и Виктория Маринчева, с водещ Лилия Димитрова.