Начало / Университетът / Факултети / Факултет по класически и нови филологии / Новини / Професор д-р Гергана Петкова с високо отличие от японското министерство на външните работи

   

На 25 март 2022 от 16.30 ч. в зала 1 на Ректората се проведе церемония по награждаване на проф. д-р Гергана Руменова Петкова с почетната грамота на министъра на външните работи на Япония.
Високото отличие на министъра на външните работи на Япония се връчва в знак на признание към заслугите на лица и институции, подбрани сред широк кръг кандидати, развиващи активна дейност в различни сфери на международните отношения и имащи особено голям принос за насърчаване на приятелството и доброжелателството на своите държави с Япония. Почетната грамота има за цел да окаже още по-голяма подкрепа и разбиране на всички обществени нива към тяхната дейност. Награждаването на проф. д-р Гергана Петкова е висока оценка за работата й по насърчаване на обучението по японски език в България.

Посланикът на Япония Н. Пр. Хироши Нарахира и деканът на ФКНФ проф. д-р Мадлен Данова приветстваха участниците в церемонията.