Начало / Университетът / Факултети / Факултет по класически и нови филологии / Новини / Фондация „Александрoc С. Онасис“ подкрепя специалност „Новогръцка филология“

   

 

От началото на академичната 2023-2024 г. специалност „Новогръцка филология“ към Факултета по класически и нови филологии отново се радва на сътрудничеството с Фондация „Александрос С. Онасис“ за популяризирането и развитието на обучението по новогръцки език и култура в Софийски университет.

 

onassiseducation_logo_black_2_002

В периода 2023-2027 г. Фондацията ще подпомага финансово определени дейности и проекти в рамките на бакалавърската и магистърската програма на специалността, а именно: постоянен семинар по гръцки език и култура, в рамките на който гостуват изтъкнати специалисти в областта на новогръцките изследвания от страната и чужбина, семинари по неоелинистика с участието на преподаватели от всички български университети с неоелинистични специалности, финансова подкрепа за отличните студенти, закупуване на нови книги за библиотека „К. П. Кавафис“, студентски учебни семинари в Гърция, студентски проекти и културни прояви, актуализиране на учебните програми, научна дейност и професионална квалификация на преподавателския състав и др.

 

header_bg