Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини / Кръгла маса на тема "Въздействието на емисиите на парникови газове върху селскостопанството и хранително-вкусовия сектор"

   
https___cdn.evbuc.com_images_274850759_160728111852_1_original

 

Клийнтех България, Аграрен Университет Пловдив и Софийски Университет "Св. Климент Охридски", в качеството си на Хъб мениджър на EIT Food за България, Ви кани на организирана кръгла маса на тема "Въздействието на емисиите на парникови газове върху селскостопанството и хранително-вкусовия сектор".

 

Събитието ще се проведе на 18 Май 2022 г. в Аулата на Биологически факултет на СУ

Пълна програма >>

 

По време на събитието ще можете да разберете повече за EIT Food Хъб България и да присъствате на следните презентации от експерти и професионалисти в сферата на селскостопанството и хранително-вкусовата промишленост:

  • Въздействие на емисиите на парниковите газове и климатичните промени върху почвите в агроекосистемите - Проф. Ирена Атанасова, Институт по почвознание, агротехнологии и защита на растенията "Никола Пушкаров"
  • Въздействия на емисиите на парниковите газове върху водните ресурси и отражението им върху агроекосистемите - Проф. Иван Трайков, Софийски Университет “Св. Климент Охридски”
  • Дигитални технологии и изкуствен интелект в растителното производство за адресиране на климатичните промени (ННП Интелигентно растениевъдство) - Проф. Владислав Попов, Аграрен Университет Пловдив
  • Нови технологии при управление на пасищата за намаляване на въглеродния отпечатък (ННП Интелигентно животновъдство) - Проф. Д-р Христина Янчева, Аграрен Университет Пловдив

 

Необходима е предварителна регистрация за запазване на място: https://www.eventbrite.co.uk/e/k-tickets-329622829757