Клийнтех България, Аграрен Университет Пловдив и Софийски Университет "Св. Климент Охридски", в качеството си на Хъб мениджър на EIT Food за България, Ви кани на организирана кръгла маса на тема "Въздействието на емисиите на парникови газове върху селскостопанството и хранително-вкусовия сектор".
Събитието ще се проведе на 18 Май 2022 г. в Аулата на Биологически факултет на СУ
По време на събитието ще можете да разберете повече за EIT Food Хъб България и да присъствате на следните презентации от експерти и професионалисти в сферата на селскостопанството и хранително-вкусовата промишленост:
- Въздействие на емисиите на парниковите газове и климатичните промени върху почвите в агроекосистемите - Проф. Ирена Атанасова, Институт по почвознание, агротехнологии и защита на растенията "Никола Пушкаров"
- Въздействия на емисиите на парниковите газове върху водните ресурси и отражението им върху агроекосистемите - Проф. Иван Трайков, Софийски Университет “Св. Климент Охридски”
- Дигитални технологии и изкуствен интелект в растителното производство за адресиране на климатичните промени (ННП Интелигентно растениевъдство) - Проф. Владислав Попов, Аграрен Университет Пловдив
- Нови технологии при управление на пасищата за намаляване на въглеродния отпечатък (ННП Интелигентно животновъдство) - Проф. Д-р Христина Янчева, Аграрен Университет Пловдив
Необходима е предварителна регистрация за запазване на място: https://www.eventbrite.co.uk/e/k-tickets-329622829757