Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини / Архив'2021 / Годишна докторантска стипендия от фондация Карол Знание

   

Фондация Карол Знание обявява конкурс за годишната докторантска стипендия в размер на 8000 лв. Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области:

 

  • Естествени науки;
  • Технически науки;
  • Медицински науки.

 

Журито на конкурса ще селектира кандидатурите и ще покани трима финалисти да презентират в началото на следващата година, когато ще бъде определена новата звезда в съзвездието докторанти на фондация Карол Знание.

Носител на докторантската стипендия за 2021 г. е Ния Тошкова, докторант в Институт по биоразнообразие и екосистемни изследвания, Българска академия на науките. Тя е и част от екипа на Национален природонаучен музей при БАН, където докторант е Владимир Николов, носител на докторантската стипендия за 2020 г.

Годишната докторантска стипендия на Карол Знание се връчва всяка година от създаването на фондацията през 2018 г. Тя е продължение на връчваната от финансова група Карол стипендия от 2012 г. Отличените до момента са 9 талантливи млади учени в областта на физиката и астрономията, медицинската физика и нанотехнологиите, инженерните науки, палеологията и зоологията.

 

Още подробности и условия за кандидатстване вижте тук.

Срокът за кандидатстване е до 11 декември 2021 г.