Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини / Архив'2020 / Посещение на студенти от Факултета по химия и фармация на СУ “Св. Кл. Охридски“ в LB Bulgaricum

   

На 26 февруари и 4 март, 2020 г. студентите от III курс специалност „Химия“, IV курс специалност „Екохимия“ и IV курс специалност „Инженерна химия и съвременни материали“ към Факултета по химия и фармация на СУ “Св. Кл. Охридски“ проведоха еднодневна научно- производствена практика в LB Bulgaricum. Компанията е единственият по рода си държавен производител на млечни продукти и закваски. Студентите от всяка група бяха посрещнати от микробиолога д-р Золтан Уршев. Той ги запозна със структурата, мисията и целите на предприятието, след което ги разведе из лабораториите на научно-изследователския център.

1

По време на обиколката си, студентите имаха възможност да се запознаят със съвременните тенденции в производството на млечно-кисели закваски и млечни продукти, както и с използваните за получаването им технологии, както и със съвременното високотехнологично оборудване на предприятието.