Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини / Архив'2019 / „За жените в науката“ – 2019

   
1
На тържествена церемония, проведена на 19.11.2019 г. в Софийския университет, бяха връчени стипендиите „За жените в науката“ – 2019. Един от лауреатите на стипендията е гл. ас. д-р Юлия Романова от Катедра „Неорганична химия“ на Факултета по химия и фармация. Проектът, с който д-р Романова спечели стипендията, е свързан с молекулно моделиране на материали на базата на въглерода и бора за високопроизводителни соларни клетки.
2

Софийският университет заедно с L’Oréal България и Националната комисия за ЮНЕСКО-България за девета поредна година са партньори и съорганизатори на инициативата, която насърчава младите жени в България да изберат професионално развитие в научната сфера. Победителките получават признание за своя талант и потенциал под формата на стипендия от 5000 евро.

Другите лауреати са д-р Евгения Сарафова от Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски и д-р Мария Джумалиева-Стоева от Факултета по математика и информатика на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.