Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини / Архив'2019 / Седми конгрес по фармация с международно участие, организиран от Научното дружество по фармация

   

От 21 до 24 ноември 2019 г., в хотел „Рила“, к.к. Боровец, България, се проведе Седми конгрес по фармация с международно участие, организиран от Научното дружество по фармация.

IMG_9626

Екип от преподаватели, бивши и настоящи студенти от Факултет по химия и фармация при СУ „Св. Климент Охридски“ взе активно участие в най-значимата национална научна проява в областта на фармацията с 11 научни доклада. Осем от тях бяха приети за устни доклади, а три – за постери, и бяха включени в официалната програма.

Цялостното представяне на нашите възпитаници бе посрещнато с уважение и голямо внимание и предизвика значим научен интерес.

По време на официалното закриване на Форума, Научно жури в състав проф. Георги Момеков, проф. Генка Петрова и проф. Ирини Дойчинова обяви награди в шест направления – 3 награди за научни доклади и 3 награди за постерните сесии.

IMG_9658

Наградата за „Най-добър устен доклад на докторант или млад учен“ бе присъдена на нашите възпитаници Кармен Канавале и Асунта Де Роса, Университет „Федерико II“ Неапол, Италия – изучавали „Фармакоикономика“ по програма „Еразъм“ във ФХФ и магистър-фармацевт Емануил Йорданов, възпитаник на ФХФ, за представянето на аналитичен доклад на тема „Сравнителен анализ на системите за ценообразуване и реимбурсиране между Италия и България“.

IMG_9672