Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини / Архив'2019 / Работна среща “Advanced Materials”, H2020 Materials Networking проект, 21-25 юли 2019 г., Св. св. Константин и Елена, Варна, България

   
21369495_1443780679031853_1856460302995841669_n_articlethumbnail
В рамките на проект Materials Networking, финансиран от програма Хоризонт 2020 на Европейската комисия, ще бъде проведена Четвърта работна среща “Advanced Materials“ от 21 до 25 юли, 2019 г. в хотел Астор Гардън, курорта Св. Константин и Елена, Варна, България. В нея участие с научни доклади и презентации ще вземат учени от четирите партньорски организации на проекта - Факултета по химия и фармация на СУ”Св. Кл. Охридски“, България, който е и координатор на проекта, Университета в Кеймбридж, Великобритания, Макс Планк Институт за полимерни изследвания, Майнц, Германия и Факултета по химия, Университет в Барселона, Испания.

Пленарни лекции ще изнесат проф. Линдзи Гриър, ръководител на Училището по физически науки и професор по материалознание в Департамента по материалознание и металургия (DMSM), Университет в Кеймбридж, Великобритания и проф. Пер Алемани, Факултет по химия, Университет в Барселона, Испания. Сред лекторите на Четвъртата работна среща “Advanced Materials“ ше бъдат и проф. Васант Кумар, професор Рут Камерън, проф. Зоуи Барбър, проф. Крис Пикар, всички от DMSM, Университет в Кеймбридж, Великобритания, д-р Калоян Койнов, ръководител на група Физика на междуфазови повърхости, Макс Планк институт за полимерни изследвания, д-р Станислав Балушев, ръководител на група Фотофизична химия, Макс Планк институт за полимерни изследвания и др.

Работната среща ще завърши със заседание на Комитета за наблюдение на проекта, на което ще бъде обсъдена реализацията на основните дейности на проекта до момента, както и отчетните дейности в до края на проекта.

Повече информация за предстоящата Работна среща, както и нейната програма, може да бъде намерена на сайта на проекта www.materialsnetworking.eu. Проектът “Materials Networking” е финансиран по програмата на Европейския съюз Хоризонт 2020 по споразумение за финансиране No 692146.