Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини / Архив'2019 / 19-ти Национален симпозиум ПОЛИМЕРИ 2019

   

Учени от Факултета по химия и фармация на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ участваха в 19-ия Национален симпозиум ПОЛИМЕРИ 2019, който се проведе от 9 до 12 септември 2019 г. в Художествената галерия „Дечко Стоев“ в Поморие, България.

Симпозиум ПОЛИМЕРИ се организира от 1967 г. и се превръща в най-важния форум в България за представяне и обсъждане на резултатите от изследванията във всички побласти на полимерната наука. Традиционно, той обединява изследователи от България и от цял свят, за да представят и разпространяват своите най-новите изследвания и разработки в областта на полимерната химия и физика, материалите и технологиите. Събитието беше организирано от Института по полимери, БАН, Университет „Проф. Д-р Асен Златаров ”, Бургас и Химико-технологичния и металургичен университет - София, под патронажа на г-н Иван Алексиев - кмет на община Поморие.

1

Снимка на участниците в 19 Национален симпозиум ПОЛИМЕРИ 2019

 

Един от поканените лектори на симпозиума беше проф. Ник Царевски от Департамента по химия, Южен методистки университет, Далас, Тексас, САЩ, който е възпитаник на Факултета по химия и фармация на Софийския университет.

Учените от Факултета по химия и фармация на Софийския университет участваха с лекции, изнесени от доц. Елена Василева и гл. ас. Марин Симеонов, както и с постери, представени от проф. Георги Георгиев и ас. Констанс Русева.

2

Проф. Ник Царевски, в качеството си на председател на журито, определено да избере най-добър постер на симпозиума, връчва една от наградите