Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини / Архив'2018 / Голям успех за студентите от ФХФ на конкурса за комуникация на науката FameLab

   

 

download
На 13 май 2018 г. се проведе националният финал на конкурса за млади учени "Лаборатория за слава FameLab 2018", който бе заключителното събитие на тазгодишния Софийски фестивал на науката. От общо 12 финалисти, представящи теми от всички научни области, трима бяха от нашия факултет.

Борис Яначков, студент 3. курс в специалност Химия, разказа в дадените му според правилата на конкурса 3 минути за биохимията на страха. Той бе обявен за победител в тазгодишния конкурс и ще представя България на международните финали (5-10 юни) в Челтнъм, Обединеното кралство. За четвърти път студент от нашия факултет печели престижния ежегоден конкурс. Предишните победители са Анета Йорданова (2009), Христо Колев (2010) и Вероника Колева (2017).

Борис 1
Борис 2
Борис 3


Божидар Манджуков, студент 2. курс в специалност Химия, обясни разликата между маса и тегло и нейното значение в метрологията. С това той спечели специалната награда на Aurubis България.

Божидар 1
Божидар 2
Божидар 3

Николай Адамов, студент 3. курс в специалност Фармация, говори за цветовете на плодовете и значението на цветното зрение.

Николай 1
Николай 2
Николай 3

Да поздравим нашите блестящи колеги и да им пожелаем още много бъдещи успехи в популяризирането на науката!