Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини / Архив'2016 / XVIII Симпозиум ПОЛИМЕРИ-2016

   

В рамките на 9-та Национална конференция по химия, която ще се проведе от 29 септември до 1 октомври 2016 г. във Факултета по химия и фармация на Софийския университет "Свети Климент Охридски", ще бъде организиран XVIII-я симпозиум ПОЛИМЕРИ-2016 г.

Организацията на симпозиума се подкрепя от Института по полимери, Българската академия на науките и от Факултета по химия и фармация, СУ с финансовата подкрепа на Фонд Научни изследвания на СУ "Св. Климент Охридски" (Проект №167/2016 г.) и на националния Фонд Научни изследвания (Проект №ДПМНФ 01/4/11.08.2016).

Симпозиумът ще събере водещи учени в полимерната наука от България и от чужбина. Поканените лектори са както следва:

  • Professor Yoshihito Osada, RIKEN Advanced Science Institute, Japan

“Intelligent gels: approaches to artificial soft tissue”

  • Professor Stergios Pispas, Theoretical and Physical Chemistry Institute, Athens, Greece

“Chimeric nanostructures from amphiphilic block copolymers via co-assembly”

  • Professor Manfred Stamm, Dr. rer. nat., Leibniz Institute of Polymer Research Dresden e.V., and Technical University Dresden, Dresden, Germany

“Polymers for high-energy-density batteries”

 

В рамките на XVIIIth симпозиум ПОЛИМЕРИ - 2016 г., ще се проведе научна сесия, посветена на 80-та годишнина на професор Стойко Факиров, дългогодишен преподавател по физика на полимерите във Факултета по химия и фармация на Софийския университет "Свети Климент Охридски". Сесията ще бъде открита с поканена лекция на професор Клаус Фридрих, Институт за композитни материали (IVW), Технически университет, Кайзерслаутерн, Германия на тема: "От твърдофазна кондензация на хомополимери до многофункционални нанофибрилни полимерни композити: в чест на 80-та годишнина на професор Стойко Факиров. В рамките на сесията лекции ще изнесат бивши възпитаници на проф. Факиров, както и лектори с които той е имал съвместни проекти и е работил върху съвместни теми. Поканената лекция на проф. Stamm ще бъде също посветена на този специален повод.

 

Програмата на 9-та Национална конференция по химия, включваща и Програмата на XVIII симпозиум ПОЛИМЕРИ-2016 може да бъде намерена тук , както и на уеб сайта на конференцията http://9ncc.unionchem.org/.