Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини / Архив'2016 / Плащане на семестриалните такси чрез СУСИ

   
С цел подобряване на административното обслужване на студентите в СУ е реализирана възможност за плащане на семестриалните такси чрез информационната система СУСИ, с използване на системата за разплащане на ePay/EasyPay, като допълнителна алтернатива на досега съществуващите начини. При такова плащане отпада необходимостта от получаване на печат за платена такса в студентската книжка. Остава, обаче, необходимостта от записване в отдел "Студенти".

Възможността не важи за новоприетите студенти - студентите, които ще бъдат през този семестър в 1-и курс, ОКС "Бакалавър" и ОКС "Магистър", трябва да заплатят семестриалната си такса по някой от съществуващите досега начини. В частност студенти, завършили ОКС "Бакалавър" в СУ и имащи бакалавърски профил в системата, не могат да го използват за плащане на такса за ОКС "Магистър" - за това е необходимо да имат магистърски профил, който ще получат след заплащане (по друг начин), записване и въвеждане в СУСИ.

Плащането на семестриалните такси чрез СУСИ за предходния семестър беше успешно използвано във ФМИ и ФЖМК. За зимен семестър за 2016/2017 учебна година за студентите от всички факултети на СУ плащането на семестриалните такси чрез СУСИ ще бъде в рамките на кампания, достъпна от студентския профил, в периода 15.09.-07.10. 2016 г. За извършване на плащането операторът Ипей АД начислява съответни такси .

Подробна информация

При проблеми, свързани с плащането чрез СУСИ, както и за мнения и предложения относно новата възможност и конкретната ѝ реализация, моля обръщайте се към Мария Такева, администратор на СУСИ за Факултет по химия и фармация на е-mail: maria.takeva@gmail.com