Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини / Архив'2016 / Национален финал на конкурса за комуникация на науката Лаборатория за слава – FameLab

   
На 12 май 2016 г. в театър „София“ се състоя националният финал на конкурса за комуникация на науката Лаборатория за слава – FameLab. Нашият факултет продължи традицията на силно участие в конкурса. Тази година от деветте финалисти двама бяха студенти от ФХФ. Те не просто участваха, а събраха повечето от присъдените награди.

Златина Димитрова, студентка в специалност Химия, бе класирана на ІІ място от журито и получи наградата от ръцете на първия в света професор по комуникация на науката Frank Burnet. Със своя разказ за полимерния продукт кевлар тя спечели също специалната награда на Aurubis България, както и наградата на публиката.

Zlatina3

Александра Тасева, студентка в специалност Фармация, бе класирана на ІІІ място от журито. Тя разказа за медикаментозния ринит, за което получи и специалната награда на „Наука OFFNews“.

Alexandra2

Да поздравим нашите блестящи колеги и да им пожелаем още много успехи в живота и работата им! Техните талант, опит и умения за разпространяване на научното знание са много нужни днес на страната ни!

Официално видео на целия финал може да гледате на адрес: http://streamer.bg/bg/595/filmpage-go