Начало / Университетът / Департаменти / Департамент по спорт / Новини / НОВ ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ЗА ФУТБОЛНИЯ ОТБОР НА УНИВЕРСИТЕТА!

   

23.05.2024г.

Футболният отбор на Софийски университет „Св. Климент Охридски” е Национален Университетски Шампион по Футбол за 2024 г. за ВТОРИ път в своята история след титлата от 2020 година!

 

Това е поредното грандиозно постижение след спечелената титла и на Футзал през тази година.

 

Отборът ни последователно елиминира на осминафиналите Русенски университет „Ангел Кънчев“ с 3:0, на четвъртфиналите АМВР с 5:0, на полуфиналите Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ с 1:0 за да стигне до мача за титлата срещу Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Финалната среща се отличи с феърплей и красив футбол от двата отбора и беше спечелена отново с 1:0 от нашите момчета след гол от дузпа на Станислав Петров от ЮФ през първото полувреме. Над всички обаче беше нашият вратар Ивайло Неделчев, който не само, че не допусна гол във финалния мач, а и във всички срещи през цялата година.

 

Треньорът на отбора проф. д-р Георги Игнатов благодари на ръководството на Университета, на Департамента по спорт и разбира се на всички момчета от отбора: Здравко Панев от ИФ (капитан на отбора), Йордан Рангелов от СтФ, Ивайло Неделчев и Траян Тенев от ФЖМК, Борис Тодоров от ФКНФ, Цветан Вълчинов от ФМИ, Георги Кременлиев, Димитър Руйчев, Емил Иванов, Кристиян Гълъбов, Павел Павлов, Стефан Стефанов, Христо Балджиев от ФНОИ, Илия Стоянов и Стоян Тенев от ФзФ, Атанас Тодоров, Борислав Борисов, Даниел Митев, Никола Неделчев, Радослав Христов, Румен Рангелов, Станислав Петров и Стефан Даскалов от ЮФ.

 

ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС МОМЧЕТА!

Снимка_СУ