Начало / Университетът / Департаменти / Департамент по спорт / Новини / Форум на Спортните Педагози

   

16.06 - 18.06.2019

В периода 16-18.06.2019 г. Департаментът по спорт организира за втори път Форум на Спортните Педагози от страните на Балканския полуостров: "Педагогически аспекти на физическото възпитание и спорта в университетите".
В него, като гости, взеха участие още три университета – Технически Университет – филиал Пловдив, Шуменски Университет "Епископ Константин Преславски", Университет "Гоце Делчев" от гр. Щип, Македония, представен от Факултета по туризъм и Педагогическия факултет.
Бяха представени презентации от областта на екотуризма в съответните региони, както и възможностите този вид двигателна и образователна дейност да се прилага при обучението на студенти от различни специалности.
Впечатляващо беше участието на двама гост-лектори: д-р Атанас Пелтеков, участник в българските експедиции до Антарктида 2018-2019 г. и доц. Кънчо Долапчиев, едно от най-ярките имена в алпинизма, който запозна аудиторията с Първата българска експедиция, изкачила връх Еверест през 1984 г., в която е участвал и самият той.
Участниците във форума посетиха част от забележителностите на региона - Рилските езера и Минералните извори на Сапарева баня.