Начало / Студенти / Новини / Национална студентска конференция по фармацевтични и химични науки

   

19 - 20 април 2018 г. в 130-та аудитория на Факултета по химия и фармация на СУ

 

На 19 и 20 април 2018 г. в 130-та аудитория на Факултета по химия и фармация на Алма матер студенти от Факултета организират Национална студентска конференция по фармацевтични и химични науки.

Конференцията се провежда под патронажа на Рктора на Софийския универистет „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков, председателя на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз проф. Илко Гетов, дф, Изпълнителната агенция по лекарствата, представена от изпълнителния директор доц. Асена Стоименова, дф.

Националната студентска научна конференция по фармацевтични и химични науки е първото по рода си събитие, което обединява постиженията на студенти, докторанти и специализанти от всички Фармацевтични и химични факултети в България и би могла да се превърне в ежегоден научен форум, който да предостави възможност за създаване на активни контакти и ползотворно сътрудничество между науката и бизнеса.

Целта на конференцията е да се предостави поле за изява за научноизследователската дейност на студентите, специализантите и докторантите и място за научен обмен. Основен елемент от организацията е сформирането на Научен комитет, който включва преподаватели от Софийския университет и други университети в страната, които ще оценят и допуснат до участие в конференцията най-добрите постижения на студентите.

 

Повече за събитието и научната програма на форума можете да видите тук https://pharmconference.com/

 

Всички желаещи да участват в Националната студентска научна конференция по фармацевтични и химични науки, трябва да се регистрират на сайта на събитието: https://pharmconference.com/ Регистрацията е безплатна.

  • Условия за участие с научен доклад- необходимо е да кандидатствате до 18 март 2018 г. Научният комитет, съставен от водещи специалисти в областта на химията и фармацията ще оцени и допусне до пленарни доклади оценените като най-значими резюмета. Допуснатите до пленарни доклади кандидати ще бъдат уведомени до 1 април 2018 г., а до 10 април ще трябва да изпратят по електронна поща окончателен вариант на презентация (формат – Power Point – version 2003-2016), в съответствие с одобреното резюме. Научните доклади се изготвят и представят на български език, а резюметата на български и/или английски език.
  • Условия за участие с постер- необходимо е да кандидатствате до 25 март 2018 г. Всички кандидати ще бъдат допуснати до участие. Всички кандидати трябва да представят постерите си в електронен формат (формат: Power Point – version 2003-2016 или PDF) и печатна версия във формат А2 на Студентския инициативен комитет предварително, както следва: електронен формат – до 1 април; печатна версия – на 19 април в 8.30 ч. пред зала 130 във Факултета по химия и фармация. Постерите и техните резюмета се изготвят и представят на български и/или английски език.

 

За всички студенти, желаещи да вземат участие в Конференцията, които не са от гр. София, ще бъдат осигурени нощувки в хотелската част на студентските общежития на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.