Начало / Студенти / Кариерно развитие на студенти и алумни / Новини и събития за кариерно развитие

   
"Професия - архивист?!"

В рамките на кариерните събития, организирани от Исторически факултет, на 15 декември 2022г. се проведе среща със студенти и докторанти на
тема "Професия - архивист?!".

„Изкуството да говорим пред камера“

На 14 декември от 17:00 до 18:00 ч. в зала 524 на Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе лекция на тема „Изкуството да говорим пред камера“. По покана на Бизнес клуба, Кариерния център на Стопански факултет и Success Radio, пред студентите експерти ще разкрият тънкостите на воденето на интервю. Практическата лекция е концентрирана в 1 час, като ще се състои от последователни стъпки, които могат да се приложат веднага в практиката, и включва провеждането на демонстративно интервю. Гост-лекторите ще бъдат Иванка Георгиева и Йоанна Николова-Кар – утвърдени практици в своята област, които ще споделят своя опит и знания, трупани с години пред камера.

Радио интервю с Зам.-декан на Стопански факултет доц. д-р Боряна Богданова

На 8 декември по покана на радио водещата Калина Станева , доц. д-р Боряна Богданова и студентите от магистърските програми на Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ - Виктория Бъзинска и Кирил Спиридонов, гостуваха в студиото на програма Христо Ботев. Бъдещите професионалисти разказаха как и защо са избрали обучение в България и какви академични и професионални възможности им разкрива магистърската програма. Доц. д-р Богданова запозна аудиторията с дейностите и инициативите на Стопански факултет, които го превръщат в предпочитано място за придобиване на образование по висок западен стандарт и през личната си история, насочи вниманието към значението на кариерното ориентиране и отчитането на индивидуалните ни таланти при избора на професия, която да ни носи удовлетворение.

 

Може да чуете цялото интервю:

 

https://bnr.bg/hristobotev/post/101748067/stopanski-fakultet