Начало / Студенти / Кариерно развитие на студенти и алумни / Новини и събития за кариерно развитие

   
Работилница за учители по английски език с образователен център Британика

На 17 май 2023г. от 11.00 ч. в зала 2 в Ректората се проведе работилница, организиран от образователен център Британика със съдействието на сектор „Кариерно развитие“ при Софийски университет.

Kариерно събитие, организирано съвместно от BRITANICA и Сектор "Кариерно развитие"

 

Ние от екипа на образователен център BRITANICA заедно със Сектор "Кариерно развитие" при СУ "Свети Климент Охридски" с радост каним студентите да участват в нашето събитие на 17.05. (сряда) от 11.00 ч. в зала 2 в Ректората.

Стани член на АИЕСЕК в Софийски университет

Ако търсиш:

  • опит на лидерска позиция, докато си още в университета;
  • участие в семинари и конференции, тренинги и събития на различна актуална тематика;
  • изграждане на широка мрежа от контакти;
  • стабилна основа за твоето бъдещо личностно и професионално развитие.

AIESEC може да ти даде всичко това и още много!

21-вото издание на „Мениджър за един ден“ 2023

Над 101 институции, организации и компании от цялата страна ще отворят врати чрез „Мениджър за един ден“ на Джуниър Ачийвмънт България!

Заявете участие като домакин до 30-ти март!

Kариерно събитие на тема: Професия археолог - учен на терен

На 25 април 2023г Кариерният център на Историческия факултет, Ви кани на кариерно събитие на тема: Професия археолог - учен на терен! В събитието могат да се включат студенти и кандидат-студенти, които искат да научат повече за професията на археолога от първо лице и да зададат своите въпроси.Събитието ще се проведе от 15ч., в 40-та аудитория на Ректората.

Youth Speak Forum 2023 - AIESEC България

За 7-ма поредна година AIESEC България организира YouthSpeak Forum 2023. Събитието е обвързано със 17-те цели за Устойчиво Развитие на ООН, а фокусът тази година е поставен върху 2 от тях - цел №4 “Качествено образование”и цел №8 “Икономически растеж”. Форумът събира на едно място млади хора, организации и компании, които да обменят идеи и потърсят решения по актуална съвременна тема.

"Професия - архивист?!"

В рамките на кариерните събития, организирани от Исторически факултет, на 15 декември 2022г. се проведе среща със студенти и докторанти на
тема "Професия - архивист?!".

„Изкуството да говорим пред камера“

На 14 декември от 17:00 до 18:00 ч. в зала 524 на Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе лекция на тема „Изкуството да говорим пред камера“. По покана на Бизнес клуба, Кариерния център на Стопански факултет и Success Radio, пред студентите експерти ще разкрият тънкостите на воденето на интервю. Практическата лекция е концентрирана в 1 час, като ще се състои от последователни стъпки, които могат да се приложат веднага в практиката, и включва провеждането на демонстративно интервю. Гост-лекторите ще бъдат Иванка Георгиева и Йоанна Николова-Кар – утвърдени практици в своята област, които ще споделят своя опит и знания, трупани с години пред камера.

Радио интервю с Зам.-декан на Стопански факултет доц. д-р Боряна Богданова

На 8 декември по покана на радио водещата Калина Станева , доц. д-р Боряна Богданова и студентите от магистърските програми на Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ - Виктория Бъзинска и Кирил Спиридонов, гостуваха в студиото на програма Христо Ботев. Бъдещите професионалисти разказаха как и защо са избрали обучение в България и какви академични и професионални възможности им разкрива магистърската програма. Доц. д-р Богданова запозна аудиторията с дейностите и инициативите на Стопански факултет, които го превръщат в предпочитано място за придобиване на образование по висок западен стандарт и през личната си история, насочи вниманието към значението на кариерното ориентиране и отчитането на индивидуалните ни таланти при избора на професия, която да ни носи удовлетворение.

 

Може да чуете цялото интервю:

 

https://bnr.bg/hristobotev/post/101748067/stopanski-fakultet