Начало / Новини / Новини и събития / Завършиха магистрите от випуск 2022 на Философския факултет

   
Завършиха магистрите от випуск 2022 на Философския факултет

На тържествена церемония в Аулата в Ректората 123-ма магистри от випуск 2022 на Философския факултет получиха дипломите си за завършено висше образование. 13 от тях са пълни отличници.

Празникът бе открит от декана на Философския факултет проф. д.пс.н. Соня Карабельова. Тя приветства абсолвентите във важния за тях ден и не скри вълнението си отново да се видят в красивата зала.

1-1

Тя припомни времето, в което са били принудени да се виждат само в онлайн среда и изрази увереността си, че всички са се справили много добре. „Това показа, че нашият факултет – и студентите, и преподавателите, успешно се справят с предизвикателствата, независимо какви са те“, каза деканът.

1-2

Проф. Карабельова поздрави абсолвентите от името на деканското ръководство и от свое име и им пожела един наистина пълноценен живот. „Убедена съм, че вече повечето от вас са намерили своето място, избрали са правилната траектория, в която ще се развиват и реализират своя висок потенциал“, каза още тя.

1-3

Проф. Карабельова благодари на най-младите си колеги за това, че са избрали магистърските програми на Философския факултет и че не са се страхували да влизат в задълбочени дискусии със своите преподаватели и заедно са търсили отговорите на въпросите, които са вълнуващи за всички.

1-7

Деканът на Философския факултет цитира великия психолог Карл Густав Юнг, който казва, че най-големите и най-важните проблеми в живота като цяло са неразрешими и те не могат да бъдат решени. Те трябва да бъдат надживени. Проф. Карабельова призова дипломантите да помнят това, както и да бъдат горди от постигнатото до този момент, да се стремят да се реализират така, както желаят. „Но помнете също, че носите огромна отговорност, защото завършвате във Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, каза проф. Карабельова и допълни, че готови рецепти за различните ситуации в живота няма, но придобитите знания и умения ще им помогнат да се справят успешно с всички предизвикателства.

1-9

Деканът пожела на абсолвентите да запазят критичността, която са проявявали по време на обучението си, както и вярата и надеждата, любовта и проницателността – тези най-прекрасни чувства, които са в основата на смисъла на живота.

Проф. Карабельова благодари на близките на завършващите за тяхната подкрепа. Тя призова всички да приемат този ден като начало на нещо ново. Тя посочи още, че някои от завършващите днес вече са подали документите си за докторанти и ще бъдат тези, които един ден ще сменят преподавателите във факултета. Други може би ще продължат образованието си в докторска степен в други висши училища. Трети вече работят и се представят много добре. „Уверена съм, че достойно ще носите името на Философския факултет и на Университета“, каза още проф. Карабельова.

1-6

Накрая тя пожела на абсолвентите да не спират да мечтаят и да следват смело мечтите си и на добър час.

1-8

Абсолвентите, техните преподаватели и близки бяха поздравени и от заместник-ректора на Софийския университет проф. Елиза Стефанова. Тя изрази увереността си, че тук, в Университета, завършващите са научили най-важното – да мислят. Да мислят критично, да анализират и това ще им даде възможност във всеки един момент да се чувстват достатъчно уверени, каквито и предизвикателства да срещнат. „Няма да е лесно. Знаем, че светът, в който живеем, в момента е много сложен, много трудно предсказуем и очаквам между вас да са както настоящите, така и бъдещи лидери“, каза още проф. Стефанова и допълни, че техните преподаватели са достатъчно ярък пример за това как трябва човек да носи отговорността на хората, които излизат от Софийския университет и защитават неговото име.

1-10

Заместник-ректорът пожела на завършващите да реализират мечтите си и да знаят, че след като завършват този университет, имат всичко необходимо, за да ги достигнат. Накрая тя им пожела на добър час и обяви випуск 2022 г. магистри на Философския факултет на Софийския университет за завършил.

44

Празничната церемония продължи с връчването на дипломите.

1-14
1-16
1-15