Начало / Новини / Новини и събития / Завърши випуск 2018 на Факултета по класически и нови филологии

   
Завърши випуск 2018 на Факултета по класически и нови филологии

На тържествена церемония в Аулата 298 магистри и бакалаври от Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет получиха дипломите си за завършено висше образование. 130 от тях имат отличен успех, а 12 са пълни отличници.

Деканът на Факултета по класически и нови филологии проф. Мадлен Данова откри церемонията и приветства всички в един от най-важните дни в живота на абсолвентите. Тя посочи, че те са бъдещето и затова за колегията на факултета това е един от най-вълнуващите дни, в който връчват на абсолвентите хубав билет за живота напред.

1

Проф. Мария Стойчева, функционален ректор на Софийския университет, поздрави всички абсолвенти, преподаватели и гости. Тя призова дипломантите да нямат никакво съмнение, че образованието, което получават, е на световно равнище. Проф. Стойчева отбеляза, че за Алма матер един от най-големите му факултети – Факултетът по класически и нови филологии, е огромният портал, който свързва нашия университет със световните университети. По думите й, в този портал по време на своето обучение абсолвентите са станали мобилни граждани, мобилни студенти и изрази увереността си, че те са реализирали успешно възможностите, които Алма матер им е дала за международна мобилност в световни университети. Призова ги да не забравят, че тези портали са за отиване и за връщане, затова винаги да мислят и да се връщат към университета, който ги причислява към своето академично семейство.

2

„Не забравяйте, че за всеки един от нас това, което направим обратно за нашия университет, се цени и е много важно“. Тя покани абсолвентите да продължат обучението си и в докторската степен на обучение, където ще бъдат посрещнати с радост.

4

Проф. Стойчева отправи благодарност към близките и приятелите, които са ги подкрепяли през годините и посочи, че и в бъдеще абсолвентите могат да разчитат на помощта и подкрепата на своите преподаватели. „Успех напред!“ – с тези думи проф. Мария Стойчева обяви випуск 2018 г. на Факултета по класически и нови филологии за успешно завършил.

9

Евгения Кръстева – абсолвентка от специалност „Скандинавистика“, произнесе слово от името на студентите пълни отличници. Тя изтъкна, че за нея е било чест да учи в Софийския университет – най-старото и най-престижно висше училище в България: „Благодарение на времето, прекарано тук, се развих не само професионално, но и личностно. Голяма заслуга за това имат и моите преподаватели, които ми помогнаха да разширя кръгозора си, като ми показаха една непозната досега за мен част от света, а именно Скандинавския Север“.

21

Тя отбеляза, че е имала голям късмет да бъде част от специалност „Скандинавистика“ и благодари на преподавателите си за всички придобити знания и съвети, а на колегите си пожела много здраве, любов, късмет и успехи във всяко едно начинание.

11

Музикален поздрав към присъстващите отправи сформираната през тази година вокална група към Факултета по класически и нови филологии от студенти с ръководител д-р Вълчан Вълчанов. Церемонията продължи с връчване на дипломите на абсолвентите.

14
20
15
8