Начало / Новини / Новини и събития / Започва кандидатстудентската кампания на Софийския университет за учебната 2017/2018 година

   
Започва кандидатстудентската кампания на Софийския университет за учебната 2017/2018 година

На 20 февруари 2017 г. започва приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет. Крайният срок е 10 март 2017 г. за първата кандидатстудентска сесия и 19 май 2017 г. – за втората кандидатстудентска сесия.

Кандидат-студентите могат да подадат заявления онлайн в страницата на Софийския университет на адрес: https://online.uni-sofia.bg , на място в Ректората на Софийския университет или в бюрата на фирмите в страната. Таксата за явяване на изпит е 30 лв.

Първата изпитна сесия ще се проведе в неделните дни в периода 19 март - 23 април, а втората - в съботно-неделните дни от 28 май до 25 юни 2017 г.

Kандидат-студентите подават документи за участие в класиране и валидират информацията от кандидатстудентския си запис в електронизираната система лично или чрез други лица от 19 юни до 1 юли 2017 г. (без неделните дни) в Информационния център на Ректората. Изключение правят кандидатите, които подават през електронния портал и заявят плащане през електронните системи, посочени във формуляра. За тях не е нужно валидиране на информацията на място в Ректората, тъй като системата автоматично генерира входящ номер за участие в класирането. Документи за участие в класирането ще се приемат и в офисите на фирми в страната до 30 юни 2017 г.

Първият етап на класирането ще бъде обявен на 11 юли 2017 г., вторият етап – на 18 юли 2017 г., а третият етап – на 25 юли 2017 г.

За четвърта поредна година в Стопанския факултет на Софийския университет като условие за кандидатстване за специалностите „Икономика и финанси“ и „Стопанско управление“ се приемат международно признати сертификати за ниво на езика В2 според Общата европейска референтна рамка за езици за владеене на английски, френски и немски език. С международно признати сертификати за владеене на английски се приемат студенти и в специалност „Хебраистика“.

Осем от общо 109 специалности не използват оценките от матурите вместо изпит. Това са специалностите „Право“, „Медицина“, „Фармация“, трите специалности във Факултета по журналистика и масова комуникация – „Журналистика“, „Връзки с обществеността“ и „Книгоиздаване“, „Музика“, както и новата специалност във Факултета по начална и предучилищна педагогика „Музикални медийни технологии и тонрежисура“.

На 23 февруари 2017 г. започва участието на Софийския университет в традиционната кандидатстудентска борса. До 23 март 2017 г. младите хора в София, Пловдив, Монтана, Велико Търново, Добрич, Варна, Бургас, Хасково и Стара Загора ще могат да се запознаят със специалностите и начина за кандидатстване в най-старото и авторитетно висше училище в България.

Най-актуалната информация за кандидатстудентската кампания на Софийския университет може да бъде намерена и в страницата във Фейсбук „Кандидат-студенти 2017“ @OfficialSUStudents2017.