Начало / Новини / Новини и събития / Започна двудневният кариерен форум във Факултета по математика и информатика

   
Започна двудневният кариерен форум във Факултета по математика и информатика

Във Факултета по математика и информатика започна Форум на кариерното развитие под мотото "Знам и искам да го покажа". Организатор е Кариерният център към Факултета, а генерален спонсор на събитието е фирма "САП Лабс" България.

Форумът се провежда за осма поредна година и е най-големият в страната, насочен към студентите. 47 са фирмите-участници, които в рамките на форума представят своята дейност и възможните позиции, за които студентите могат да кандидатстват, а студентите да видят какви са възможностите за работа и също да се запознаят със случващото се в IT сектора. С времето този форум се разраства като мащаб – в него участват все повече фирми, както и студенти от други университети. Има интересни възможности за работа, всеки начинаещ в този сектор може да намери нещо интересно и по свой вкус.

10

Кариерният форум бе открит от заместник-ректора на Софийския университет доц. Георги Вълчев, който заяви, че събитието е изключително важно за Софийския университет, тъй като показва връзката между бизнеса и образованието и изтъкна, че Факултетът по математика и информатика има силни традиции в тази област. Доц. Вълчев изрази надеждата си успешното сътрудничество да продължи и в бъдеще, интересът да се умножава и повече студенти да могат да се влеят в редиците на реалния бизнес.

Нека да си пожелаем не веднъж в годината да се срещаме, а доста по-често. Поводи можем да намерим и надявам се те да бъдат за доброто на студентите и на икономиката на страната. На добър час!“, каза в края на приветствието си заместник-ректорът на Университета.

2

Доц. Атанас Семерджиев от Кариерния център на Факултета по математика и информатика приветства всички, дошли на форума и заяви, че това е едно от най-важните събития за факултета, тъй като на него може да се види реално какъв е интересът на IT сектора към това, което се прави във Факултета.

Доц. Семерджиев изрази радостта си, че събитието се провежда за осма поредна година и се е превърнало в традиция. По думите му, добър знак е, че много от компаниите участват всяка година. Той поздрави всички, ангажирани с организацията и добави, че тази година всички студенти, които искат да оставят своя информация на компаниите или свое CV, могат да го направят по електронен път с помощта на платформата, която е предоставена от „ChatCard“.

3

Явор Петков от „САП Лабс“ заяви, че вярва в полезността на връзката между теория и практика. „Като представители на бизнеса и практиката ние подпомагаме и работим успешно с ръководството на Факултета по математика и информатика и това води до страхотни резултати“. Той добави, че заедно с преподаватели от Факултета, компанията провежда редица курсове, като например Java, Java EE, Техническа документация, Управление на иновативни проекти, Cloud, Big Data, Internet of Things и други. Явор Петков съобщи, че тази година освен традиционните стажантски програми „САП Лабс“ предоставя възможност и за четириседмична лятна практика за студентите.

5

Заместник-деканът на Факултета по математика и информатика доц. Веселин Гушев благодари на младите си колеги доц. Семерджиев, доц. Георгиев и доц. Трифонов от Кариерния център на факултета, които осъществяват връзките с фирмите от името на Факултета и припомни, че Кариерният център работи активно от 2008 година насам.

6
7
11