Начало / Новини / Новини и събития / За седма поредна година Софийският университет получи наградата на „24 часа“ за най-добро висше училище в България

   
За седма поредна година Софийският университет получи наградата на „24 часа“ за най-добро висше училище в България

За седма поредна година на официална церемония, организирана от вестник „24 часа“, бяха връчени Академичните оскари, с които се отличават българските университети според рейтинга на висшите училища. Софийският университет бе удостоен с отличието за университет с най-много първи места по професионални направления, в които обучава студенти. Алма матер получи и наградата „Бизнес Хонорис кауза“.

На събитието присъстваха вицепрезидентът на Република България г-жа Илияна Йотова, служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов, министри на образованието от българските правителства след 1990 г., ректори на отличените университети, представители на бизнеса.

1

Снимка: "24 часа"

Вицепрезидентът Илияна Йотова връчи отличието на университета с най-много първи места по професионални направления – Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Получи го ректорът проф. дфн Анастас Герджиков. Най-старото българско висше училище е на първо място в 21 направления, в които обучава студенти, в Рейтинговата система на висшите училища в България за 2022 година.

2

Снимка: "24 часа"

Софийският университет получи и специално отличие „Бизнес Хонорис кауза“, което бе връчено от проф. Сашо Пенов на ректора проф. Анастас Герджиков. Наградата е за цялостен принос за устойчиво осигуряване на кадри с добра реализация във всички сфери на пазара на труда.

3-1

 

11

 

 

“Искам да благодаря на “24 часа”, защото сте от малкото медии, които отразяват положителните събития и в областта на образованието, и в обществения живот. В международен мащаб, поне в Европа, няма толкова добра рейтингова система”, каза проф. Анастас Герджиков.