Начало / Новини / Новини и събития / За поредна година носител на Купата на ректора е Юридическият факултет

   
За поредна година носител на  Купата на ректора е Юридическият факултет

В „Яйцето“ се проведе тържествената церемония на закриването на ежегодния спортен турнир „За Купата на ректора“. Тази година той бе посветен на 90-годишнината спортна дейност в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Партньор на събитието е Столична община. За поредна година шампион от общоуниверситетското първенство за 2019 г. е Юридическият факултет.

В продължение на три дни студентите на Алма матер показаха своите спортни възможности. Проведоха се състезания по различни видове спорт, а победителите във всяка надпревара бяха отличени с медали и грамоти, което натрупа точки за факултетите им.

2

Спортистите, преподавателите и гостите бяха приветствани от заместник-ректора на Софийския университет проф. Ренета Божанкова. Тя поздрави студентите за постигнатите успехи и заяви, че Департаментът по спорт на Софийския университет е доказал, че може да среща студентите, да ги обединява и да дава много амбиция за всеки от тях.

„Бих искала да пожелая на всички здраве, великолепни постижения, които да радват вас, факултетите ви, на които сте гордост, и разбира се, да представите навсякъде и с достойнство Софийския университет“, каза още проф. Божанкова.

3

Директорът на Департамента по спорт доц. д-р Боряна Туманова също отправи своя поздрав и подчерта, че тазгодишният междуфакултетен турнир се провежда под знака на 90-годишнината на спортната дейност в Софийския университет. Това е възраст, която буди уважение, отбеляза доц. Туманова и заяви, че турнирът се е провел благодарение на инициативата на преподавателския екип от Департамента по спорт и с финансовата подкрепа от Столична община, която осигурява наградите за победителите.

11

Директорът на Департамента по спорт обърна внимание, че в турнира участие са взели около 500 студенти в 12 вида спорт. „Това е атестат за високото ниво на спортния форум и добрата работа на преподавателския екип“, отбеляза доц. Туманова и поздрави всички студенти-спортисти и техните преподаватели за показаните високи спортни резултати и им пожела да не спират да спортуват.

4

За празничното настроение се погрижи мажоретният отбор на Софийския университет с треньори гл. ас. Петя Христова и ас. Николета Бочева. Студенти с ръководител Миглена Бахчеванова представиха танц самба.

14

В рамките на церемонията студентите демонстрираха уменията си по няколко вида спорт.

По време на тържественото закриване на Общоуниверситетското първенство за Купата на ректора бяха отличени факултетите. За поредна година първото място заеха спортистите от Юридическия факултет. На второ място на почетната стълбичка се изкачиха представителите на Стопанския факултет. Третото място тази година е за студентите-спортисти от Философския факултет.

16

Проф. Ренета Божанкова връчи купите на победителите.

6

Зам.-директорът на Департамента по спорт доц. Ирен Пелтекова връчи грамотите на студентите от отличилите се факултети. На четвърто място са спортистите от Факултета по науки за образованието и изкуствата. Петото място завоюваха студентите от Факултета по математика и информатика. Шестото място си поделиха спортистите от Факултета по журналистика и масова комуникация и от Факултета по химия и фармация. На седмо се класира Медицинският факултет, а на осмо - Физическият факултет.

7
8
9
12
15