Начало / Новини / Новини и събития / В Софийския университет бяха представени възможностите за образователен обмен между Софийския университет и университети в САЩ

   
В Софийския университет бяха представени възможностите за образователен обмен между Софийския университет и университети в САЩ

В Алма матер се проведе среща между представители на академичната общност на Софийския университет и представители на американски университети.

Събитието е организирано съвместно с Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт“ и е част от предвидената програма за запознаване с висшето образование в България и възможностите за обмен на студенти и преподаватели между български и американски университети.

5

На срещата присъстваха заместник-ректорът по учебната дейност на Софийския университет проф. д-р Ренета Божанкова, проф. Мадлен Данова, декан на Факултета по класически и нови филологии, проф. Иван Илчев от Историческия факултет, гл. ас. д-р Елиза Иванова от Философския факултет, Татяна Цанева, началник отдел „Международно сътрудничество“, Никол Маринова от отдел „Международно сътрудничество“, Снежана Тенева от комисия „Фулбрайт“, представители на Студентския съвет на Софийския университет и представители на американски университети, сред които – Университета в Алабама в Хънтсвил, Университета в Илинойс, Канзаския университет и други.

3

Срещата бе модерирана от проф. Ренета Божанкова, която представи структурата на университета, бакалавърските и магистърските програми с акцент върху онези, които се водят на чужд език.

Проф. Илчев запозна гостите с историята на университета, с предлаганите възможности за обучение в различни сфери и водещото мястото на Софийския университет.

7
55
9