Начало / Новини / Новини и събития / В Историческия факултет бе представена професията на архивиста

   
В Историческия  факултет бе представена професията на архивиста

В рамките на кариерните събития, организирани от Историческия факултет на Софийския университет на 15 декември 2022г. се проведе среща със студенти и докторанти на тема "Професия - архивист?!".

Събитието се проведе в 40-та аудитория в Ректората и бе организирано от Кариерния център на Историческия факултет с подкрепата на деканското ръководство. То бе открито от заместник-декана проф. Надя Манолова, която отправи своя поздрав към присъстващите студенти.

1-4

На срещата председателят на Държавна агенция „Архиви“ доц. Михаил Груев запозна бъдещите специалисти със структурата и основните дейности на организацията, както насочи вниманието към плюсовете на работа като архивист и целите, които са поставени за подобряването й.

1-1

Маргарет Поппетрова от отдел „Използване на архивните фондове“ и Димитър Ницов от отдел „Обработка на архивните фондове“ запознаха аудиторията със своята дейност и споделиха интересни случки от професионалния си опит.

1-2

В края на срещата бяха обсъдени възможностите за стаж и работа в Държавна агенция „Архиви“, които могат да бъдат намерени тук.