Начало / Новини / Новини и събития / Успешно защитилите докторанти на Софийския университет получиха своите дипломи

   
Успешно защитилите докторанти на Софийския университет получиха своите дипломи

На тържествена церемония в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ успешно защитилите докторанти от всички факултети на най-старото висше училище у нас получиха дипломите си от ректора проф. дфн Анастас Герджиков. Успешно защитилите докторанти за периода 1 ноември 2016 г. – 30 април 2017 г. са 90.

На събитието присъстваха представители на ректорското ръководство, декани, преподаватели от всички факултети на Софийския университет, близки на докторантите.

1

Ректорът на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков поздрави младите си колеги, техните близки и гости и заяви, че докторската степен е третата образователна степен, но тя е и научна степен, така че едновременно с получаването на повече знания, докторантите са се научили и как се подготвя научен труд. „Научили сте се как се извършва научно изследване, как се подготвя неговото публикуване и това според мен ще ви донесе голяма полза. Затова искам да ви поздравя вас, които сте се трудили така неуморно през тези години, и близките ви, които са ви подкрепяли“ – каза още проф. Герджиков. Той изрази увереността си, че усилията на докторантите ще дадат своя плод и те ще имат по-добра реализация и ще бъдат по-подготвени за бъдещата си кариера, независимо каква е тя.

4
8
112
7
6
111