Начало / Новини / Новини и събития / Участие на Университетските ботанически градини в Младежката научна конференция „Климентови дни“

   
Участие на Университетските ботанически градини в Младежката научна конференция „Климентови дни“

Университетските ботанически градини символично откриха честванията за 125- годишнината от създаването на първата ботаническа градина в България с участието си в ежегодната Младежка научна конференция „Климентови дни“ , която се проведе в Биологическия факултет на Софийския университет на 17 и 18 ноември 2016 г.

С постер на тема „Етноботаника на лечебните растения в района на север от гр. Варна до с. Дуранкулак, кустос „Растителни колекции и хербариум“ при Университетска ботаническа градина - Варна представи резултатите от проведени анкети за употребата на лечебните растения от местни жители в района на Северното Черноморско крайбрежие. В постерната секция беше презентирана и дейността на Балканския екологичен център – Университетска ботаническа градина Балчик.

1

В кръглата маса по време на Младежката научна конференция, посветена на кариерното развитие, представители на Ботаническите градини разказаха за международните проекти, по които работят съвместно с ботанически градини от цяла Европа и Африка. Акцентирано бе на възможностите за виртуално и мобилно обучение, които проект HEI_PLADI предлага на студентите.

2

Във фестивала, посветен на науката биология - БИОФЕСТ, Университетските ботанически градини представиха идеята на проeкт BIG PICNIC, като предложиха тематичен щанд и работилници на тема хранене. Ученици от столичните училища бяха поканени в кратки интерактивни занимания, свързани с теми от храненето при растенията до храната в живота на човека.

3
4
5