Начало / Новини / Новини и събития / Тодоровден беше отбелязан в Университетската ботаническа градина във Варна

   
Тодоровден беше отбелязан в Университетската ботаническа градина във Варна

По традиция и тази година в Университетската ботаническа градина Екопарк – Варна бе отбелязан Тодоровден. Събитието се провежда под патронажа на ректора на Софийския университет “Св. Климент Охридски“ и с него по традиция се поставя началото на сезона за ботанически посещения, екологичен и културен туризъм в Екопарка.

Празникът беше открит с тържествен водосвет, приветствени слова от името на ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков и поздравителен адрес от началника на Висшето военно-морско училище „Н.Й. Вапцаров“ флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

9

Официални гости на празника бяха кметът на Варна Иван Портних, преподаватели от Софийския университет, от Шуменския университет, от Техническия университет-Варна, представители на бизнеса.

Почетният гост на събитието проф. д.и.н. Иван Илчев, ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ 2007-2015 г., връчи голямата награда на победителя в кушиите Жоро Ялъмов с кон Ахилес. Награди получиха и спечелилите призовите места за най-красив конски впряг.

7

Представители на сдружение „Бран“, облечени в четнически униформи, показаха демонстрационна езда. Бяха раздадени много награди на публиката. Празникът премина с много музика и настроение. Ученици на Николай Докторов представиха българска народна музика.

6

Посетителите на градината имаха възможност да разгледат и пътуващата фотоизложба „Пясъчните дюни и скалните местообитания - част от красивата природа на България“ на Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН, която бе открита от проф. Светлана Банчева.

1
2
5