Начало / Новини / Новини и събития / Театър-лаборатория „Алма Алтер“ раздаде традиционните театрални награди „Алтери“ 2022

   
Театър-лаборатория „Алма Алтер“ раздаде традиционните театрални награди „Алтери“ 2022

"В Царството на самодивите" по Иван Вазов, с режисьор Николай Георгиев взе „Алтер“ за най-добро представление на "Алтери 2022".

След няколкогодишно прекъсване традиционната бляскава церемония се завърна с пълна сила, театрална класа и нестихваща енергия. А този път традиционните награди бяха с нова розова визия.

Vodeshtite na Alteri 2022

Водещи на събитието и главни отговорници за огромната радост на публиката безпрецедентно бяха цели трима очарователни господа – Георги Арсов, Дилян Дайновски и Марко Дженев!

ALTERI 2022

При кого отидоха "Алтерите" в останалите 15 категории?

„Алтер“ за най-добро лятно представление: "Цар Лъв"

През летния сезон на 2022 г. „Цар Лъв" се игра цели 5 пъти. Това е спектакълът, с който „Алма Алтер“ се представи на международния фестивал „Експеримент" в Полша.

„Алтер“ за доброволческо представление: "Flight", Режисьор: Георги Арсов.

През периода септември-октомври „Алма Алтер“ беше горд гост на група доброволци от цял свят. Режисьорът и любимец на всички тях Георги Арсов им подари един прекрасен „Полет" по мотиви на Бекет.

„Алтер“ за главна женска роля: Зора Колева за Лили във филма "Жири"

„Алтер“ за главна мъжка роля: Диан Ставрев за ролята на Селото в "Албена"

Alter za mujka rolia - Dian Stavrev

„Алтер“ за „Аз и ти на сцената": Радина Тихинова и Диан Ставрев за Нала и Симба в "Цар Лъв"

„Алтер“ за най-скорострелно влизане в спектакъл: Диан Ставрев за "Албена" и Михаела Загорова за "Краят на играта"

Скорострелното влизане в спектакъл е запазена марка на „Алма Алтер“ и не впечатлява актьорите в трупата, но винаги омайва публиката и този път тя отсъди цели двама победители в категорията.

„Алтер“ „Да се счупиш от енергия": Мария Ганчева за "Цар Лъв"

„Алтер“ за най-дивна самодива: Мария Ганчева

„Алтер“ за най-песнопойна птичка: Радина Тихинова за Нала в "Цар лъв"

„Алтер“ за най-полезен кадър за сезона: Маглена Гуркова за цялостен принос

„Алтер“ за композитор: Георги Арсов за "Гаврошовци и котета разбойници"

„Алтер“ за изгряваща звезда: Дима Настева за дебютния й филм – "Изповед" и специална награда АЛТЕР за най-малките звезди в представлението „Задушница – една възможна импровизация": Луиза и Хана

Следващите награди са огромно признание и благодарност към всички тези институции, които оценяват дълбоко достойнствата на „Алма Алтер“ и подкрепят изкуството, което се ражда на сцената:

„Алтер“ за културно сътрудничество: Студентски съвет към Софийския Университет "Св. Климент Охридски"

Georgi Mitov_Classic FM Alter za kuturno sytrudnichestvo

„Алтер“ „Алма Алтер“ в ефира: Георги Митов -"Класик ФМ"

На церемонията присъстваше и победителката в конкурса за есе от Фестивала на българската класика - Лора Димитрова, ученичка в 11-ти клас в 22 средно училище "Георги С. Раковски".

Zavryshtaneto na Marko Djenev

Официалната церемония по награждаването приключи с много песни, танци и недотам неочакваното, но триумфално завръщане на един от водещите на миналогодишните издания - Марко Дженев Дженев, който прикова зрителското внимание със своя магнетизъм, грим и специални ефекти.

Тазгодишните „Алтер“ са дело на Дейвид Хънкинс и Петя Йосифова - Хънкинс, за първи път в историята на наградите „Алтер“ розови на цвят, за да носят на притежателите си и на публиката хъс, любов и повече розови мечти.

От режисьора и директора на Театър - Лаборатория „Алма Алтер“ бе връчен и един последен специален „Алтер“ - на екипа на филма "Жири", с режисьор Петя Йосифова - Хънкинс, с пожелание за много бъдещи прожекции и успехи на новия български филм.