Начало / Новини / Новини и събития / Студенти от Софийския университет ще провеждат стажове в институцията на омбудсмана на Републиката

   
Студенти от Софийския университет ще провеждат стажове в  институцията на омбудсмана на Републиката

Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков и омбудсманът на Република България г-жа Мая Манолова подписаха споразумение за сътрудничество.

Подписи под документа поставиха и деканите на Юридическия факултет и на Философския факултет на Софийския университет проф. д-р Сашо Пенов и проф. д-р Димитър Денков.

Споразумението предвижда студенти, които се обучават в специалностите „Право“ и „Публична администрация“, да провеждат стажове в администрацията на омбудсмана на Република България.

2

Студентските стажове ще се провеждат по утвърдени от омбудсмана на Република България график и програма, съобразена с учебната програма на специалностите „Право“ и „Публична администрация“. Продължителността на стажовете ще бъде до 45 работни дни.

По време на срещата г-жа Мая Манолова връчи плакет на проф. Сашо Пенов във връзка с отличната подготовка на студентите от Юридическия факултет на Софийския университет, които спечелиха второ място в престижната надпревара по пледоарии по Европейската конвенция за правата на човека.