Начало / Новини / Новини и събития / Студенти от Софийския университет са избрани да участват в програма по предприемачество, креативност и иновации на Станфордския университет

   
Студенти от Софийския университет са избрани да участват в програма по предприемачество, креативност и иновации на Станфордския университет

Четирима студенти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ бяха избрани да участват в програма, която набира талантливи български студенти и техни преподаватели с лидерски умения, креативност и предприемачески дух. Това са Илия Дечков, Даниел Димитров и Мартин Димитров от Стопанския факултет и Иван Иванов от Факултета по математика и информатика. Те ще имат възможност да получат още знания и сертификат от един от най-престижните университети в света – Станфорд. Висшето училище е лидер в иновациите и новите технологии.

Програмата University Innovation Fellows (UIF) ( http://universityinnovationfellows.org ) е престижен курс по предприемачество, креативност и иновации на Университета Станфорд, Калифорния. Представлява интензивно обучение, което трае шест седмици, а студентите стават част от международната мрежа на UIF. Провежда се онлайн, а най-успешните участници ще бъдат поканени на едноседмична среща в Станфордския университет, за да обменят опит и да получат допълнителни насоки от водещи ментори. Програмата дава възможност на участниците да се превърнат в агенти на промяната и да допринесат за развитието на предприемаческата и иновационната екосистема в техния университет.

2_reference

Програмата UIF е в партньорство с Hasso Plattner Institute of Design, Stanford и се финансира от американската правителствена фондация The National Science Foundation. Целта е студентите да получат допълнителни умения, за да бъдат лидери и успешни предприемачи на бъдещето.

7_reference

Студентите от Софийския университет разработват платформа, която ще бъде своеобразен виртуален инкубатор и ще подпомага мултидисциплинарни проекти, като свързва студенти и преподаватели от различни факултети и различни научни области. Платформата ще съдържа материали, свързани с предприемачеството и иновациите, успешни примери на академично и студентско предприемачество от различни факултети и проблемно ориентирана секция.

4_reference
1_reference