Начало / Новини / Новини и събития / Проведе се финалът на Факултетното състезание по решаване на наказателноправни казуси на Юридическия факултет

   
Проведе се финалът на Факултетното състезание по решаване на наказателноправни казуси на Юридическия факултет

От 19.04.2019 г. до 21.04.2019 г. в Учебната база на Прокуратурата на Република България „Цигов чарк“, гр. Батак, се състоя финалът на Факултетното състезание по решаване на наказателноправни казуси на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, организирано от катедра „Наказателноправни науки“. В него взеха участие четири отбора на факултета.

Победителите, които ще представляват Университета на националното състезание за решаване на наказателноправни казуси, бяха излъчени от комисия в състав: заместникът на главния прокурор на Република България г-жа Ася Петрова, проф. д.ю.н. Маргарита Чинова и д-р Десислава Петрова - прокурор в Софийската градска прокуратура.

1-1

На първо място се класира отборът с капитан Петър Баев, заедно с Вили Дацов, Илия Ласин, Дамян Димов, Крум Динев, Евгени Станоев, Николай Недялков и Дебора Динева.

Второ място завоюва отборът с капитан Илина Василева, заедно с Цветелина Коцева, Василена Мидова, Недко Радев, Димана Митева, Добрин Спасов, Даяна Василчина и Валентин Кунчев.

2-1

Отборите, които се класираха на трето и четвърто място, бяха определени от комисии в състав Елена Розалинова – съдия в Софийския районен съд, Димитър Пехливанов – прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, Доника Тарева – съдия в Районен съд – Пловдив и Христофор Рачев – прокурор в Районна прокуратура – Перник.

3-1

На трето място е отборът с капитан Нели Бачева, заедно с Даниела Христова, Дарина Христова, Георги Божинов и Димитър Димов.

Четвърто място зае отборът с капитан Светлина Малинова, заедно с Атанас Павлов, Йордан Владов, Мила Стоянова и Тодор Джонев.

4-1

Наградата на главния прокурор на Република България за най-добър оратор беше връчена на Николай Недялков, студент в четвърти курс. Той получи плакета на Прокуратурата на Република България.

Награди за ораторски умения получиха и студентите Светлина Малинова и Даниела Христова.