Начало / Новини / Новини и събития / „Международната космическа станция и нейната научна и изследователска мисия“ - лекция на Антонио Фортунато

   
„Международната космическа станция и нейната научна и изследователска мисия“ - лекция на Антонио Фортунато

В Конферентната зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе поредната публична лекция, организирана от програма "Космически предизвикателства". Лектор бе Антонио Фортунато – заместник-директор по операции на европейските астронавти на борда на Международната космическа станция (МКС), който представи научната и изследователска дейност на станцията.

Антонио Фортунато показа на присъстващите своя вътрешен поглед към операциите на борда на Международната космическа станция, както и добра представа за това какъв е животът на станцията. Той виртуално „разведе“ присъстващите на лекцията през различните модули на станцията и обясни за какво се използва всеки от тях, както и как чрез едно от най-големите международни сътрудничества е построен най-големият космически кораб. След лекцията Антонио Фортунато отговори на множество въпроси, зададени от присъстващите в залата.

1