Начало / Новини / Новини и събития / Кръгла маса обедини студентите от Факултета по педагогика в превенцията срещу употребата на психоактивни вещества

   
Кръгла маса обедини студентите от Факултета по педагогика в превенцията срещу употребата на психоактивни вещества

Кръгла маса обедини 50 студенти от трите специалности на Факултета по педагогика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ – «Педагогика», «Социални дейности» и «Неформално образование» в превенцията срещу употребата на психоактивни вещества.

Събитието се проведе на 17 ноември 2022 г. в рамките на проекта „Социални и педагогически аспекти на проблема за употребата на психоактивни вещества“, финансиран от средствата, отпуснати целево от държавния бюджет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за научни изследвания за 2021 г. и 2022 г с ръководител – гл. ас. д-р Даниел Полихронов.

1-1

Модератор на събитието беше доц. д-р Тони Манасиева. Гл. ас. д-р Даниел Полихронов представи резултатите от проведените двугодишни изследвания. С презентации, уъркшоп и семинар по темата се включиха и други преподаватели от Катедра „Теория на възпитанието“ на Факултета по педагогика – гл. ас. д-р Даниела Рачева, гл. ас. д-р Йорданка Николова и ас. Екатерина Томова, които провокираха всички присъстващи студенти да генерират идеи за ефективна превантивна и корекционно-възпитателна дейност, свързана с употребата на психоактивни вещества.

1-2

 

Дипломираните вече студенти от профил „Превантивна и корекционна педагогика“ – Емилия Донкова и Яна Ганева, представиха пред участниците в кръглата маса своя авторска програма за превенция на употребата на психоактивни вещества в прогимназиалния етап на образование.

 

1-3
1-5
1-4