Начало / Новини / Новини и събития / Кариерен форум 4.0 – „Заедно сме по-успешни“ в Стопанския факултет

   
Кариерен форум 4.0 – „Заедно сме по-успешни“ в Стопанския факултет

За четвърта поредна година Кариерният център на Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Германо-Българската индустриално-търговска камара организираха Форум на кариерното развитие, целта на който е да събере на едно място млади, мотивирани и добре образовани хора и работодатели, търсещи служители и стажанти.

Тридесет и пет национални и мултинационални компании разположиха щандовете си в откритото фоайе пред сградата на факултета и в споделените пространства на всички етажи. Форматът на събитието дава възможност на студентите да зададат своите въпроси и да се ориентират в пазара на труда, а работодателите – да проведат на място блиц интервюта.

8

Седмица преди форума Кариерният център на Стопанския факултет с подкрепата на сектор „Кариерно развитие“ на Софийския университет организира събитие, в рамките на което студентите подготвиха своите документи за кандидатстване за работа и стаж.

56-1

Доц. д-р Боряна Богданова от катедра „Статистика и иконометрия“ и ръководител на Кариерния център на Стопанския факултет със задоволство заяви, че тази година в организирането на форума са се включили 18 студенти-доброволци, всеки от които в екип е успял да осъществи много добре своята част от работата. Те са подготвили рекламно видео, насочено към студентите, в което се разказва за тяхната успешна история и за работата, която са намерили след участието си в кариерния форум миналата година. Друг екип е подготвил текстовете, плакатите и поканите, а трети е отговарял за логистиката. Същите млади хора през целия ден посрещат представителите на бизнеса и студентите.

14

Доц. Богданова подчерта, че е много важно, че тази година отново партньор на Стопанския факултет е Германо-Българската индустриално търговска камара. С тяхната подкрепа е постигнат този голям обем от представители, участници във форума от страна на работодателите. Тя отбеляза и подкрепата и партньорството на най-голямата младежка организация AIESEC, разпространила информацията за събитието сред всички свои членове.

7

Тази година сме по-амбициозни. Искаме да излезем извън сградата на Стопанския факултет и да сме полезни на всички млади хора, които имат интерес да се развиват в областта на икономиката, финансите, управлението и счетоводството. Добре дошли са студенти от всички специалности и от всички университети“, каза още доц. Богданова.

10

Тя благодари и на Надя Стоянова, ръководител на сектор „Кариерно развитие“ на Софийския университет, както и на колегите от кариерните центрове от другите факултети.

5

Компаниите, които участват във форума, са: Cargotec Bulgaria, Лидл България, DM България, VMware Bulgaria, Cargo-Partner, Crowe Bulgaria Advisory, Tesy, Easy Consult BG, DB Schenker, KBC България (ОББ и ДЗИ), HRS Bulgaria, C3iSolutions, it-economics, Леони България, EVN България, Adecco Bulgaria, PricewaterhouseCoopers Bulgaria, AIG, Kaufland, KPMG България, TMF Services, Raiffeisenbank (Bulgaria), ПроКредит Банк, Проксиад България, Sutherland, Делойт България, Pontica Solutions, Experian, Каргил България, Unicredit, Заедно в час, Economedia, AIESEC, банка ДСК

9
1
4
2-s
3-s
1-s