Начало / Новини / Новини и събития / Годишна среща на Институтите „Конфуций“ от Централна и Източна Европа

   
Годишна среща на Институтите „Конфуций“ от Централна и Източна Европа

В Институт „Конфуций“ към Софийския университет се проведе ежегодната конференция на Институтите „Конфуций“ от Централна и Източна Европа. На срещата присъстваха 50 представители от 16 страни, в които има изградени институти и класни стаи „Конфуций“.

За да вземат участие във форума от централата на Институтите "Конфуций" в Китай – Ханбан, пристигнаха г-жа Уан Лей и г-жа Ан Шъ – ръководители на Отдела за Европа, както и г-н Лиу Сяочън, представител на партньорския Пекински университет за чужди езици.

6

Директорът на Центъра за източни езици и култури към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Александър Федотов приветства всички с „Добре дошли“ в Институт „Конфуций“ към Алма матер. Той изрази вълнението си да види сред гостите толкова приятели на Института от България и други държави от Централна и Източна Европа.

1

Проф. Федотов подчерта, че това е втората такава среща в София и изтъкна, че за Алма матер е чест фактът, че през последните години за втори път е организатор на събитието. „Това е привилегия, но и голяма отговорност“, изтъкна проф. Федотов и изрази увереността си в успеха на събитието.

2

Заместник-ректорът на Софийския университет доц. Георги Вълчев изрази задоволството си да приветства гостите с „Добре дошли“ от свое име и от името на ректора на Университета проф. Анастас Герджиков. „За нас е чест да бъдем домакини в лицето на Институт „Конфуций“ към Софийския университет на тази годишна среща. Надявам се на нея да обмените добри практики, да размените идеи за бъдещите теми, които ще се развиват в рамките на Институтите Конфуций“, каза още доц. Вълчеви и изрази надеждата си гостите да се чувстват добре в София, да се радват на нови добри познанства и приятелства и на приятни мигове.

3

Форумът продължи с обсъждане на темите, свързани с развитието и бъдещето на Институтите „Конфуций“ в Европа и ролята им в инициативата „Един пояс, един път“ и формата „16 +1“.

4
5