Начало / Новини / Новини и събития / Есенна работна среща на Европейския консорциум на ботаническите градини

   
Есенна работна среща на Европейския консорциум  на ботаническите градини

Във Виена се проведе есенната работна среща на Европейския консорциум на ботаническите градини (EBGC), който функционира към Световния съвет на ботаническите градини (BGCI) със седалище Лондон. Домакин на срещата бе Ботаническата градина на Виенския университет, която е създадена през 1754 г. и представя 11 500 вида растения.

От българска страна в срещата участва директорът на Университетските ботанически градини д-р Красимир Косев, който е член на Европейския консорциум на ботаническите градини. Участниците във форума обсъдиха редица въпроси, свързани с Глобалната стратегия за опазване на биологичното разнообразие, Плана за действие на ботаническите градини в Европейския съюз и др.

1

В изпълнение на решение на Ректорския съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” д-р Красимир Косев отправи покана до членовете на Европейския консорциум на ботаническите градини да проведат пролетното си заседание в Университетските ботанически градини във Варна и Балчик. Срещата ще се състои в края на април 2017 година и ще бъде част от събитията, с които ще бъде отбелязана 125-годишнината от създаването на Ботаническата градина в София, която е първата в България.

2
3