Начало / Новини / Новини и събития / Ден на отворените врати за магистърските програми в Богословския факултет

   
Ден на отворените врати за магистърските програми в Богословския факултет

В аудитория № 8 в Богословския факултет на Софийския университет се проведе Ден на отворените врати за магистърските програми, предлагани във факултета. За учебната 2019-2020 г. магистърските програми са единадесет, две от тях са нови.

Заместник-деканът на Богословския факултет доц. д-р Павел Павлов поздрави присъстващите на срещата и даде кратка информация за възможностите за обучение в магистърска степен.

1-1

В Богословския факултет се предлагат магистърските програми „Вяра и живот“ „Извори и традиция на богословието, „Литургия и музика“, „Религия и образование“, „Съвременни аспекти на богословието“, „Християнско поклонничество“, „Църковно социално дело“, „Църква и медии“, „Църковен мениджмънт“.

От учебната 2019-2020 г. се обявява прием и в две нови програми – „Църковно изкуство в България (Оценяване, опазване, презентиране)“ и „Ръководене на църковен хор“.

2-1

В рамките на срещата Ивайло Начев, инспектор студенти и докторанти, представи накратко пред кандидат-магистрите сроковете и необходимите документи за кандидатстване в избраната от тях специалност.

Срещата продължи с ръководителите на магистърските програми, които направиха кратки изложения на учебните планове на ръководените от тях програми, както и възможностите за реализация след успешното дипломиране на магистрите. Представянето на магистратурите беше придружено и с мултимедийни презентации.

4-1
3-1