Начало / Новини / Новини и събития / Ден на кариерата и Изобретателски маратон във Физическия факултет

   
Ден на кариерата и Изобретателски маратон във Физическия факултет

Във фоайето на Физическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" се провежда Ден на кариерата. Събитието се организира за четвърта поредна година от Кариерния център на Физическия факултет. За първа година Денят на кариерата се провежда заедно с 48-часовия Изобретателски маратон на Физическия факултет, който ще се състои в периода 16-18 май.

Събитието бе открито от декана на Физическия факултет проф. Александър Драйшу и заместник-декана доц. Цветан Велинов, които поздравиха присъстващите и пожелаха успех на участниците в събитието.

Целта на инициативата е да предостави възможности на ключови работодатели да представят своите организации и възможности за реализация пред възпитаниците на факултета на специално организирани щандове, разположени в сградата на Физическия факултет.

1-a

В състезанието Изобретателски маратон 2019 на тема „Умни и полезни джаджи“, което е от типа хакатон, участват девет предварително сформирани отбора, които реализират разнообразни хардуерни проекти. Организатори на хакатона са Калоян Генков и Станислав Хаджийски.

3-a

Двете събития се провеждат заедно с идеята да се даде възможност на работодателите и участниците в маратона да осъществят по-пълноценен и интерактивен контакт помежду си. Фирмите излъчват ментори, които помагат на отборите в хакатона и могат да се запознаят на място как се справят студентите и да получат преки впечатления от тях. В това състезание участват не само най-можещите и мотивирани студенти във факултета, но и студенти и ученици от цяла България.

2-a

Сред спонсорите и участниците в събитието са: Smartcom Bulgaria, VMware Bulgaria, Sensata Technologies Bulgaria, Мелексис България, Integrated Micro-Electronics Inc. (IMI), Opticlasa, БУЛАТСА, ТИТА-КОНСУЛТ, IDT Bulgaria, Visteon, АЕЦ "Козлодуй", Фондация "Заедно в час", „Музейко“, ТехноМеджикЛенд, БАН-Национален Институт по Геофизика, Геодезия и География, БАН-Институт за Ядрени Изследвания и Ядрена Енергетика, БАН- Институт по механика, БАН-Институт по минералогия и кристалография "Акад. Иван Костов", Eczacıbaşı-Monrol, AIESEC, Агенция за ядрено регулиране, Агенция по заетостта.

4-a
5-a
6-a