Начало / Новини / Новини и събития / Центърът за компетентност “Clean & Circle” представи сътрудничеството си с бизнеса пред посланиците от страните на ЕС

   
Центърът за компетентност “Clean & Circle”  представи сътрудничеството си с бизнеса пред посланиците от страните на ЕС

По инициатива на Френското посолство в България на 18 май 2022 г. се проведе посещение на пречиствателната станция за питейна вода на Veolia в Бистрица.

Участници във визитата бяха посланиците на страните от ЕС, сред които посланикът на Франция в България Флоранс Робин, както и вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов. Организирано в рамките на френското председателство на Съвета на ЕС, това посещение позволи на гостите да се запознаят с добрите практики по отношение на кръговата икономика и енергийната ефективност.

3

По време на кръглата маса, организирана за посланиците на ЕС в България, Veolia България и висшето ръководство на „Софийска вода“, съвместно с проф. Яна Топалова от Биологическия факултет на Софийския университет, дадоха примери за това как успешно прилагаме кръговата икономика и енергийната ефективност в своята дейност. В презентацията си проф. Топалова очерта общите стремежи към ефективно прилагане на научните достижения в практиката за една по-чиста околна среда. „Наред с всички технологии, по които работим в Центъра, ние не спираме своята работа в обучението на студенти и висококвалифицирани специалисти, много от които в момента завеждат ключови лаборатории в нашите асоциирани и бизнес партньори“, подчерта професор Топалова.

4
1
2