Начало / Новини / Новини и събития / „Албена“ се завръща в Университетския театър

   
„Албена“ се завръща в Университетския театър

В навечерието на 31 януари пред препълнен салон се състоя премиерата на „Албена“. Едно от най-обичаните представления на „Алма Алтер“ се завръща официално в афиша на театъра.

„Когато класическото се срещне с модерното, от тези два свята се ражда нов – трети. Но не такъв, който да е аналогия на двете реалности, които са се срещнали. Това е свят от една духовна субстанция, която носят и двата свята – и класическият, и модерният, и която е измерение на артистичното, събиращо тези два свята“ - коментира след премиерата Николай Георгиев - режисьор и директор на Театър-лаборатория „Алма Алтер“.

a-5

Този мотив можем да наблюдаваме не само в „Албена“, но и да откроим като един от основните мотиви в търсенията на студентите, изучаващи „Авторски театър“ и актьорите в „Алма Алтер“. В класическите представления със съвременен прочит се нареждат: „Хамлет или три момчета и едно момиче“, „Време е за Лир“, „Гео Его“, „Ричард, кой Ричард“, „Дуел: Дон Кихот срещу Хамлет, в полето на квантовия театър“ и други.

a-1

Следващото представление на „Албена“ е на 13 февруари от 19:30 часа в Театралната зала в Ректората. Входът е свободен.

a-6