Начало / Новини / Новини и събития / Академичният съвет одобри промени в Правилника за приемане на студенти в Софийския университет за учебната 2020/2021 година

   
Академичният съвет одобри промени в Правилника за приемане на студенти в Софийския университет за учебната 2020/2021 година

Във връзка със заповед на Министъра на здравеопазването № РД-01-268 от 15.05.2020 г. Академичният съвет одобри промени в Правилника за приемане на студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2020/2021 година.

За учебната 2020/2021 година Софийският университет ще признава оценките от държавен зрелостен изпит като конкурсни за кандидатстване в 116 от общо 118 бакалавърски програми.

Софийският университет ще проведе кандидатстудентски изпити по биология и химия за специалностите „Медицина“ и „Фармация“ и по математика ІІ за специалностите във Факултета по математика и информатика, Физическия факултет и Стопанския факултет. С оценките от изпитите по биология и химия кандидат-студентите ще могат да кандидатстват и за специалности в Биологическия факултет, Факултета по химия и фармация и Физическия факултет.

Кандидатстването в специалност „Право“ ще се осъществява с оценката от държавния зрелостен изпит по български език и литература и общия успех от дипломата за средно образование.

Кандидатстудентските изпитите ще се проведат както следва:

- Химия – от 9.00 часа на 14 юни 2020 г.;

- Биология – от 9.00 часа на 20 юни 2020 г;

- Математика II – от 9.00 часа на 21 юни 2020 г.

Кандидат-студентите, които до този момент не са подали заявления за явяване на изпит, могат да се регистрират в срок до 10 юни 2020 г. единствено чрез електронизирана система на адрес: https://online.uni-sofia.bg с линк от главната страница на Университета – http://www.uni-sofia.bg.

Подалите заявления за отменени кандидатстудентски изпити ще бъдат обезщетени чрез електронно генерирани поименни ваучери с левовата равностойност на заплатената такса. Електронните ваучери могат да се използват като средство за заплащане на такси за подаване на заявления за явяване на кандидатстудентски изпит или за подаване на документи в електронизираната система. Средствата от неизползваните електронни ваучери ще бъдат възстановени след края на кампанията.

Кандидат-студентите се регистрират за класиране в срок от 22 юни до 3 юли 2020 г. чрез електронизираната система на адрес: https://online.uni-sofia.bg с линк от главната страница на Университета – http://www.uni-sofia.bg.