Начало / Новини / Новини и събития / Абсолвентите от магистърска програма „Финансов мениджмънт” получиха своите дипломи за висше образование

   
Абсолвентите от магистърска програма „Финансов мениджмънт” получиха своите дипломи за висше образование

На тържествена церемония в Заседателна зала 1 в Ректората 22-ма магистри от специалност „Финансов мениджмънт” на випуск 2017 г. на Стопанския факултет получиха своите дипломи. Един от тях е отличник. "Финансов мениджмънт " е съвместна магистърска програма на Софийския университет и Университета в Бордо.

На празничното събитие присъстваха заместник-ректорът на Софийския университет доц. д-р Елиза Стефанова, деканът на Стопанския факултет доц. д-р Теодор Седларски, преподаватели от факултета и от Университета Бордо, близки на дипломантите.

1

Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Теодор Седларски изрази радостта си да приветства абсолвентите на празничния ден. Той заяви, че програмата по финансов мениджмънт е особена гордост за факултета, тъй като е въплъщение на основните принципи, стоящи в основата на самия Стопански факултет на Алма матер. Той припомни, че още от самото създаване на факултета мисията му е да предлага образование с високо качество, както и да създава трайни връзки между студентската и преподавателска общност, които да подпомагат кариерното развитие на младите специалисти в стопанския сектор у нас.

2

Доц. Седларски допълни, че това високо ниво се осигурява от образователни програми по модела на водещи западни университети, използват се учебни материали с адекватно съдържание и методология, а възпитаниците на факултета слушат лекции от професионалисти и експерти в областта.

Деканът изрази задоволството си, че в магистърската програма винаги постъпват изключително добре подготвени и умни млади хора.

4

Обръщайки се към завършващите, деканът на Стопанския факултет отбеляза, че те са по-подготвени, отколкото връстниците им, завършили подобни програми на други места в България: „Но вие имате друго важно предимство – това е, че сте част от едно поколение, от което очакваме промяна. Инструментариумът, който сте получили в тази програма ще ви служи вярно, но той е в комбинация с това, че вие сте випуските, които разбират малко по-добре света, в който живеем, начина, по който функционират икономиката, пазарите“.

15

В приветствието си доц. Седларски акцентира върху отличната професионална реализация на студентите, завършили магистърската програма. Той подчерта, че по време на следването си те са осъзнали предимствата на световния пазар и в същото време се възползват от възможностите, които България дава – условията, социалните контакти и по-достъпният стандарт на живот тук.

Накрая той им пожела попътен вятър, стабилни финансови показатели и голям успех.

11

Заместник-ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Елиза Стефанова отправи своя поздрав и изрази задоволството си, че присъства на церемонията. Зам.-ректорът пожела успешна реализация на абсолвентите, като посочи, че те имат възможност да се реализират както виртуално, така и реално навсякъде по света с дипломата, която получават от двата университета. Тя изказа и специална благодарност към всички, които са подкрепяли студентите през годините.

7

Заместник-ректорът изрази надеждата си, че където и да се намират по света, абсолвентите ще се сещат къде са завършили и ги призова, когато Университетът има нужда от тях, да оказват своята подкрепа.

Доц. Стефанова пожела успех на всички, покани ги да се присъединят към Алумни клуба на Софийския университет и обяви випуск 2017 г. на магистърска програма „Финансов мениджмънт” на Стопанския факултет за завършил.

8

Проф. Себастиен Сарландие от Университета в Бордо посочи, че за него е чест да присъства на тази церемония. Той изрази радостта си от доброто сътрудничество между двата университета и посочи, че всяка година с радост открива в Софийския университет високообразовани и мотивирани млади хора. В изказването си той говори за ползите от успешното сътрудничество между университета в Бордо и Алма матер, което позволява обмяна на опит и добри практики.

Проф. Сарландие изтъкна, че без среща с трудностите, няма успехи и призова абсолвентите да са упорити, тъй като това е необходимо, за да довеждат целите си до край. Той ги поздрави за добре свършената работа и за големия им успех. Насърчи ги да продължат и в бъдещите си проекти да бъдат все така упорити и успешни.

Проф. Сарландие отправи своята признателност и към преподавателите за високото ниво на преподаване и пожела успех на всички.

9

От името на завършващите дипломантката Стоева поздрави колегите си за успешното завършване. Тя заяви, че винаги е вярвала в образованието като най-добрата инвестиция. По думите й, положените години труд и учение са много добър старт, предстои им още много да учат, но вече са стъпили върху необходимата им основа.

Магистърската програма „Финансов мениджмънт” им е дала възможност да проведат много практически упражнения, да анализират реални компании в реално време и да дискутират върху наболели проблеми. „За всички нас това беше много ценен опит“, каза тя и благодари на всички преподаватели и на родителите си.

12-1

Абсолвентката на випуска Петя Петрова също се обърна към колегите, преподавателите и гостите на събитието. Тя призова колегите си да благодарят на близките за подкрепата през цялото приключение, довело ги до този тържествен момент. Благодари на преподавателите си за готовността и желанието им да споделят своя опит и знания със своите студенти. Петя Петрова отправи искрената си благодарност и към доц. Марцелин Йовоган за съветите и мотивацията по време на цялата програма, която им е дала възможност да се срещнат с различна образователна програма, с чуждестранни професионалисти. Петя Петрова отбеляза, че следването е било е трудно, но си е заслужавало и ако има възможност, отново би избрала същата магистърска програма. Тя се обърна към колегите си и посочи, че е сигурна, че каквото и да ги очаква в личен и професионален план, са готови да го посрещнат, да изразят мнението си, да защитят идеите си, да работят в екип и под напрежение, да направят всичко възможно, за да постигнат целите си.

3

Доц. Марцелин Йовоган представи магистърската програма и посочи, че тя не е лесна и е сред най-добрите в областта на финансовия мениджмънт не само в България, но и във Франция. Той поздрави абсолвентите за успеха им и посочи, че този випуск е бил един от най-добрите, които са имали. Доц. Йовогат благодари на младите си колеги, че са се вслушвали в съветите на своите преподаватели и са успели да достигнат до този успешен завършек.

Тържеството продължи с връчване на дипломите.

13

 

17