Начало / Новини / Новини и събития / 266 бакалаври и магистри от Факултета по начална и предучилищна педагогика получиха дипломите си за висше образование

   
266 бакалаври и магистри от Факултета по начална и предучилищна педагогика получиха дипломите си за висше образование

На тържествена церемония в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ абсолвентите от випуск 2016 г. на Факултета по начална и предучилищна педагогика получиха своите дипломи. Над 50 от бакалаврите и магистрите завършват с отличен успех.

Тържеството бе открито от декана на Факултета по начална и предучилищна педагогика проф. д-р Божидар Ангелов, който поздрави най-младите си колеги, техните родители и близки с празника. Той приветства абсолвентите за това, че са постигнали успех, който им дава изключителен път в живота. Деканът на Факултета изрази надеждата си, че за повечето от завършващите днес пътят към образованието, към познанието не е свършил: „Той може би започва от днес, но вие имате основата, която наистина ви дава невероятен шанс в живота“, каза още проф. Ангелов и пожела на най-младите възпитаници на Факултета на добър час.

2

Заместник-ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Юрий Кучев изрази радостта си от възможността да поздрави абсолвентите от името на академичното ръководство на Алма матери подчерта, че в този ден приключва един от най-важните етапи в живота им – получаването на поредната диплома. „Зад вас остават няколко безценни години от живота ви, години на упорит труд и борба с трудностите. Години на приятелства, на благородно съперничество, на върховно напрежение, но и на върховно щастие и удовлетворение от постигнатото“.

4

Доц. Кучев отбеляза, че пред абсолвентите стои най-важното – себедоказването и завоюването на достойно място в живота. „Част от вас ще работят с най-малките, с бъдещето на нацията. На вашите плещи лежи изключителната отговорност в каква посока ще тръгне тяхното развитие. Дайте най-доброто от себе си, превърнете трудностите си в победа, а мечтите - в реалност. Успехът се крие в самите вас. Не спирайте да търсите и не преставайте да вярвате. Желая на всеки от вас да стигне своя връх. Не е важното да е най-високият, важното да е желаният и да не е последният“.

5

Заместник-ректорът призова абсолвентите да не забравят откъде са тръгнали и винаги, когато имат нужда да се връщат към Алма матер, да потърсят своите преподаватели и ръководители, когато имат нужда от помощ, но и когато искат да споделят своите успехи и радости.

Доказвайте се чрез делата си, независимо в кое поприще ще работите и творите. Защитавайте чрез тях честта на Софийския университет и на Факултета по начална и предучилищна педагогика и се гордейте, че сте техни възпитаници“ каза в края на приветствието си доц. Юрий Кучев и обяви випуск 2016 г. на Факултета по начална и предучилищна педагогика за завършил.

16

Милена Банковска от специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“, една от отличничките на випуска, благодари от името на своите колеги на всички преподаватели за безкористната подкрепа, вдъхновение и споделен опит през годините.

7

В този ден, изпълнен с много емоции, спомени и трепетно вълнение, тя призова колегите си да мислят нестандартно, да работят с желание и да изпълнят живота си със смисъл и да си , когато се изправят пред въпросите на бъдещето – какви избори ще направят в живота си, как да използват своите способности и таланти. „Спомнете си за него като мястото, усъвършенствало вашите професионални качества и умения. Спомнете си като за времето на екипна работа. Мястото, където сте намерили съмишленици на своята вяра, убеждения, на своите виждания за света“.

10
12
14