Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за административни длъжности / Архив / Конкурс за длъжността Инспектор Докторантури, СДК и Научноизследователска дейност към Физически факултет

   

Срок за кандидатстване: 22 януари 2010 г.

 

Физическият факултет на СУ “Св. Кл. Охридски” обявява конкурс за длъжността
Инспектор Докторантури, СДК и Научноизследователска дейност към деканата

ОСНОВНИ СЛУЖЕБНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ:

  1. Докторантури:
    Организира и осъществява цялостната дейност, свързана с: планиране приема на докторанти, подготовка на програмите за конкурсни изпити, провеждане на кандидатдокторантските изпити, зачисляване на докторантите; прекъсване и удължаване на обучението, атестиране и отчисляване от докторантура; назначаване на предзащита; Изготвя и актуализира перманентно индивидуално досие на всеки докторант; Поддържа Регистър на докторантите; Изготвя списъци на докторантите за НОИ, СКГТ и др.; справки и отчети за НСИ, МОН и др.; Издава уверения и служебни бележки, вкл. такива за трудов стаж;
  2. Следдипломна квалификация (СДК):
    Приема документи на кандидатите за СДК; Организира изготвянето и утвърждаването на учебен план; Изготвя съвместно със счетоводителя на факултета финансовите сметки за разходите по обучението; Подготвя договорите за обучение, договорите с преподавателите и докладите за изплащане на възнагражденията им; Организира защити на дипломни работи и държавни изпити; Изготвя документите за завършена СДК; Води регистър за обучаваните в СДК и отделни досиета за всяка СДК.
  3. Научноизследователска дейност (НД):
    Съдейства на зам. декана по НД при осъществяване на дейността му; Организира събирането на информация и изготвя информации и справки за научноизследователската дейност във факултета; Администрира провеждането на конкурса за проекти за научни изследвания, финансирани от ДБ.
  4. Дейност извън основните задължения: Международна дейност
    Администрира: изготвянето на заповеди за командировки в чужбина на преподавателите, докторантите и студентите; кореспонденцията и връзката с Агенцията за ядрено регулиране; дейносттите по програмите за мобилност СОКРАТ, ЕРАЗЪМ и пр.

НЕОБХОДИМА КОМПЕТЕНТНОСТ:

  1. Знания: да познава и прилага в работата си: ЗВО, ППЗВО, ЗНСНЗ, ППЗНСНЗ, техните изменения и проектите за нови такива и свързаните с тях нормативни документи; нормативните документи в областта на научно-изследователската дейност; Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина; вътрешните правилници и актове на СУ, имащи отношение към дейността .
  2. Базови умения: много добра работа с компютър (Windows, Microsoft Word, Excel, интернет, бази данни) и офистехника (копирна, факс и пр.); Комуникативни умения и умения за работа в екип.
  3. Специфични умения: основни познания по счетоводство; английски език – работно ниво.

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА:

  1. Образование: Висше
  2. Специалност: Физика
  3. Придобит трудов стаж и професионален опит - минимум 3 години в областта на администриране на висшето образование и научно-изследователската дейност.

ДОКУМЕНТИ ЗА КАНДИДАСТВАНЕ:

  • Мотивационно писмо
  • Молба за допускане до конкурса
  • Автобиография
  • Диплома за завършено образование
  • Документи за допълнителна квалификация и професионален опит

Документи се подават лично в Деканата на ФзФ - стая 417
Срок: от 11.01.2010 г. до 22.01.2010 г.

Адрес:

София 1164
бул. Джеймс Баучър 5

Тел. за контакти: Валентина Манасиева: +359 2 8161 447

 

Одобрените кандидати ще бъдат поканени за събеседване.