Начало / Новини / Календар / За втора поредна година Софийският университет се включва в Европейските дни на наследството

Софийски университет "Св. Климент Охридски"

На 17 септември по случай Деня на София и Европейските дни на наследството Софийският университет „Св. Климент Охридски“ организира Ден на отворените врати. Най-старото и авторитетно висше училище се присъединява за втори път към инициативата на Министерството на културата и Столичната община, която се осъществява съвместно с посолството на Франция и Френския институт в България.

Между 10.00 и 16.00 часа на централния вход на Ректората служителите на Музея на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще посрещат гостите на Университета и ще покажат най-забележителните места и потайности из сградата на Ректората и Университетската библиотека.

Посетителите ще могат да разгледат Музея на Софийския университет, Аулата, Музея по палеонтология и исторична геология, Музея по минералогия и полезни изкопаеми, сградата на Университетската библиотека, Театър @лма @лтер и др. Всяка от разходките ще бъде с организирана подробна беседа за историята на Университета.

Отново между 10.00 и 16.00 часа желаещите могат да разгледат и Музейната експозиция за история на радиото в България в сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация.

Биологическият факултет и Богословският факултет, както и Университетската ботаническа градина в София ще бъдат отворени между 10.00-12.00 и 14.00-16.00 ч., когато гостите ще могат да разгледат сградите на Факултетите и да получат подробна информация за тяхната история и дейността им. Посещенията там ще се извършват на групи от по няколко желаещи.

Регистрацията не е задължителна. За посещение на по-големи групи желаещите могат да се свържат с гл.ас. д-р Симеон Хинковски, изпълнителен директор на Музея на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, на телефон 0878/792-647.