Начало / Новини / Календар / Юбилейна годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина

Аула

На 26 юли 2017 г. от 9.00 часа в Аулата на Софийския университет „Климент Охридски” ще бъде официално открита юбилейната годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина. Темата на събитието е: „10 години Асоциация на българските училища в чужбина - възродител и посланик на съвременна България по света 2007-2017“.

Конференцията ще се проведе с участието на Министерството на образованието и науката, Софийския университет "Св. Климент Охридски", Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, Българската източноправославна епархия за Западна и Средна Европа и Рилския манастир „Свети Иван Рилски“.

В рамките на конференцията ще бъде връчено почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“ за 2017 година на учители от българските съботно-неделни училища в чужбина.

Ще бъде представена и Петицията на Асоциацията на българските учители в чужбина до Европейската комисия по петиции на Европейския парламент относно насърчаване на европейското многоезичие, признаването на българския език и на всички официални езици на Европейския съюз като матуритетни в държавите-членки.