Начало / Новини / Календар / Втора среща на преподавателите по испански език в България

Конферентна зала, Ректорат

Институт „Сервантес“– София организира Среща на преподавателите по испански език в България като част от образователните дейности за 2017 г.

Събитието е продължение на проведената през октомври 2015 г. среща и е резултат от тясното сътрудничество между Института „Сервантес“, Отдел „Образование“ на Посолството на Испания в България и Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Проявата отговаря на възникналата потребност от изграждането на интегриращо пространство, където професионалистите в областта на испанския език да общуват и обменят своите въпроси и дидактически опит.

Поканени са всички интересуващи се да вземат участие в събитието, което предлага многообразие на теми и обучителни дейности. Целта на срещата е тя да допринесе да подобряването на качеството на преподаването на испански език и култура в България, както и за по-доброто опознаване и взаимодействие между всички, които са посветени на тази дейност.

Събитието е предназначено да подпомогне продължаващото обучение на преподавателите, както и да създаде среда за обсъждане на предложения за усъвършенстване на различните дидактически практики, свързани с усвояването на испански език в България.

Насочено е към преподавателите по испански език, литература и култура от България или от други страни на всички образователни нива, професионалисти в други области с интереси към посочените дидактически практики, студенти по „Испанска филология“ или други специалности, които работят или се подготвят да работят като учители.

Институт „Сервантес“, съвместно с Отдел „Образование“ на Посолството на Испания в България, ще издаде сертификати на участвалите с доклади и присъствалите на събитието.

Програма